neděle 11. dubna 2021

Tvarohové špaldové lívance

 

Ideální snídaně pro líná dlouhá rána. Podávej je s avokádovou nutellou, marmeládou, povidly, ricottou, řeckým jogurtem, skyrem nebo tvarohem, s ovocem, ořechy, ořechovým máslem, čekankovým sirupem nebo topingem, medem, javorovým sirupem.... Prostě tak, jak je máte doma rádi.


Co potřebujeme? (porce pro 3 lidi)

  • 250 g měkkého odtučněného tvarohu
  • lžičku kypřícího prášku
  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • špetku soli
  • 150 g špaldové mouky
  • 200-250 ml polotučného mléka
  • kokosový nebo řepkový olej na potření pánve
Postup:

  1. Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. V druhé míse promíchej tvaroh se žloutky, poté pomocí metličky přimíchej mouku s kypřícím práškem a 200 ml mléka.
  3. Nakonec do těsta vmíchej sníh a pokud by bylo těsto stále příliš husté (každá mouka saje trochu jinak), nařeď ho ještě trochou mléka.
  4. Rozehřej teflonovou pánev a pomocí mašlovačky ji potři trochou oleje. Na pánvi opeč lívance z obou stran dozlatova. Opakuj do spotřebování těsta:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)