Ideální snídaně pro líná dlouhá rána. Podávej je s avokádovou nutellou, marmeládou, povidly, ricottou, řeckým jogurtem, skyrem nebo tvarohem, s ovocem, ořechy, ořechovým máslem, čekankovým sirupem nebo topingem, medem, javorovým sirupem.... Prostě tak, jak je máte doma rádi.
Co potřebujeme? (porce pro 3 lidi)
- 250 g měkkého odtučněného tvarohu
- lžičku kypřícího prášku
- 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- špetku soli
- 150 g špaldové mouky
- 200-250 ml polotučného mléka
- kokosový nebo řepkový olej na potření pánve
- Bílky vyšlehej se špetkou soli do tuhého sněhu.
- V druhé míse promíchej tvaroh se žloutky, poté pomocí metličky přimíchej mouku s kypřícím práškem a 200 ml mléka.
- Nakonec do těsta vmíchej sníh a pokud by bylo těsto stále příliš husté (každá mouka saje trochu jinak), nařeď ho ještě trochou mléka.
- Rozehřej teflonovou pánev a pomocí mašlovačky ji potři trochou oleje. Na pánvi opeč lívance z obou stran dozlatova. Opakuj do spotřebování těsta:)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)