Pokud právě není sezóna medvědího česneku, bez obav ho vynech, popř. můžeš přidat trochu čerstvého špenátu.
Co potřebujeme? (2 porce)
- 140-160 g těstovin (já osobně použila celozrnné farfalle a luštěninové tagliatelle)
- větší svazek medvědího česneku (popř. 1 stroužek najemno nastrouhaného česneku)
- 1 lžičku oleje
- 1 menší cibuli
- 1 (light) mozarellu
- 100 ml ovesné smetany (popř. jakékoli jiné na vaření)
- 80 ml polotučného nebo plnotučného mléka
- sůl, pepř
- menší hrst sušených rajčat
- kousek opečeného kuřecího masa/tofu/tempehu/halloumi k podávání (není nutné)
- Těstoviny uvař podle návodu na obalu.
- Na pánvi osmahni na oleji cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova.
- K cibuli přidej na kousky nakrájená rajčata a nasekaný medvědí česnek. Krátce opeč a poté do pánve přidej nahrubo nastrouhanou mozarellu, mléko a smetanu.
- Promíchej, dochuť solí a pepřem a nech prohřát, dokud se sýr nerozpustí.
- Těstoviny rozděl do 2 misek a rozděl na ně omáčku s rajčaty. Podle chuti můžeš k těstovinám přidat i nastrouhaný parmezán, kousek opečeného kuřecího masa, tofu, tempeh nebo halloumi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)