pátek 16. dubna 2021

Těstoviny s medvědím česnekem, mozarellou a sušenými rajčaty

 

Pokud právě není sezóna medvědího česneku, bez obav ho vynech, popř. můžeš přidat trochu čerstvého špenátu.


Co potřebujeme? (2 porce)

  • 140-160 g těstovin (já osobně použila celozrnné farfalle a luštěninové tagliatelle)
  • větší svazek medvědího česneku (popř. 1 stroužek najemno nastrouhaného česneku)
  • 1 lžičku oleje
  • 1 menší cibuli
  • 1 (light) mozarellu
  • 100 ml ovesné smetany (popř. jakékoli jiné na vaření)
  • 80 ml polotučného nebo plnotučného mléka
  • sůl, pepř
  • menší hrst sušených rajčat
  • kousek opečeného kuřecího masa/tofu/tempehu/halloumi k podávání (není nutné)
Postup:

  1. Těstoviny uvař podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmahni na oleji cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. 
  3. K cibuli přidej na kousky nakrájená rajčata a nasekaný medvědí česnek. Krátce opeč a poté do pánve přidej nahrubo nastrouhanou mozarellu, mléko a smetanu.
  4. Promíchej, dochuť solí a pepřem a nech prohřát, dokud se sýr nerozpustí.
  5. Těstoviny rozděl do 2 misek a rozděl na ně omáčku s rajčaty. Podle chuti můžeš k těstovinám přidat i nastrouhaný parmezán, kousek opečeného kuřecího masa, tofu, tempeh nebo halloumi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)