Nejprve jsem je zkoušela dělat úplně bez tuku jen na teflonové pánvi (viz foto), ale to prostě není ono. Za sebe doporučuju bramboráky smažit na kvalitní pánvi potřené trochou oleje. No a jednou za čas je klidně usmažte klasicky :)
Co potřebujeme? ( 2-3 porce)
- 250 g tvarohu v alobalu
- 100 g brynzy
- pažitku
- jarní cibulku
- majoránku
- sůl,pepř,
- 150 g bílého jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 500 g brambor
- 80 g celozrnné mouky
- mléko
- 2 velká vejce
- olej
- Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
- Slijeme přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, majoránku a mléko tak, aby nám vzniklo řídké těsto.
- Na teflonové pánvi potřené olejem osmahneme 3- 4 velké bramboráky.
- V misce si smícháme tvaroh, brynzu a bílý jogurt. Přidáme najemno nasekanou pažitku,s ůl a pepř a promícháme.
- Bramboráky naplníme bylinkovým tvarohem a posypeme je na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Přeložíme a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)