Co potřebujeme? (4 -5porcí)
- 200 g rýže basmati
- 500 - 600 g lososa
- 120 g mraženého hrášku
- 1 citron
- lžíci olivového oleje
- 4 vejce
- 1/2 lžičky mleté papriky
- lžičku mletého kmínu
- 75 g nasucho opražených dýňových semínek
- 70 g nahrubo nasekaných mandlí
- sůl,pepř,
- hrst kopru
- 280 g bílého jogurtu Hollandia
- Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a pomocí mašlovačky jej potřeme trochou oleje. Poté ho upečeme na crispu v mikrovlnné troubě, popř. v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
- Mezitím si uvaříme vejce "natvrdo" (cca 10 minut) a rýži si uvaříme podle návodu.
- Hrášek krátce povaříme v osolené vodě tak, aby změkl.
- Uvařenou rýži dáme do větší mísy, přidáme k ní mletý kmín a papriku, uvařený hrášek a kousky pečeného lososa. Dále přidáme sůl, pepř, lžíci oleje, šťávu z 1/2 citrónu, dýňová semínka, mandle a vše opatrně promícháme. Navrch dáme čtvrtky vajíček a při servírování salát pokapeme dresinkem (smícháme jogurt se solí,pepřem a nasekaným koprem).
Mňam, lososa to já můžu. A v kombinaci s rýží ho miluji. Ta dýňová semínka v tom musí být úžasná. Hned bych si dala :-)
OdpovědětVymazat