pátek 25. září 2015

Rýžový salát s lososem

Mám dojem, že v tomto případě mě inspirovala Dita Pecháčková, jistá si ale nejsem, proto na nic neodkazuju :) Čím si ovšem jistá jsem, je to, že je to super skvělý oběd!


Co potřebujeme? (4 -5porcí)
  • 200 g rýže basmati
  • 500 - 600 g lososa
  • 120 g mraženého hrášku
  • 1 citron
  • lžíci olivového oleje
  • 4 vejce
  • 1/2 lžičky mleté papriky 
  • lžičku mletého kmínu
  • 75 g nasucho opražených dýňových semínek
  • 70 g nahrubo nasekaných mandlí
  • sůl,pepř,
  • hrst kopru
  • 280 g bílého jogurtu Hollandia
Postup:
  1. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a pomocí mašlovačky jej potřeme trochou oleje. Poté ho upečeme na crispu v mikrovlnné troubě, popř. v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem. 
  2. Mezitím si uvaříme vejce "natvrdo" (cca 10 minut) a rýži si uvaříme podle návodu. 
  3. Hrášek krátce povaříme v osolené vodě tak, aby změkl.
  4. Uvařenou rýži dáme do větší mísy, přidáme k ní mletý kmín a papriku, uvařený hrášek a kousky pečeného lososa. Dále přidáme sůl, pepř, lžíci oleje, šťávu z 1/2 citrónu, dýňová semínka, mandle a  vše opatrně promícháme. Navrch dáme čtvrtky vajíček a při servírování salát pokapeme dresinkem (smícháme jogurt se solí,pepřem a nasekaným koprem). 

1 komentář:

  1. Mňam, lososa to já můžu. A v kombinaci s rýží ho miluji. Ta dýňová semínka v tom musí být úžasná. Hned bych si dala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)