Pro přípravu téhle skvělé a netradiční polévky budeš potřebovat žitný kvásek.
Co potřebujeme? (3-4 porce)
- 200 g žitného kvásku
- 1 velkou cibuli
- sůl, pepř a kmín
- 3 vejce
- 1 litr vody
- 4 velké brambory
- kousek másla
- hrst sušených hub
- S přípravou kvásku musíš začít večer předem- 30 g kvásku z lednice v misce míchej se 100 g žitné mouky a 100 g vody . Promíchej, přikryj misku igelitovým sáčkem a nech jej stát na kuchyňské lince 10-12 hodin.
- Ráno si odeber zpět do skleničky do lednice 30 g kvásku.
- Zbylých 200 g kvásku dobře rozmíchej v 1 litru vlažné vody, přidej kmín, sůl, pepř a sušené houby. Přiveď k varu, poté plamen stáhni a vař do změknutí hub (cca 15 minut). Polévku sem tam promíchej, kvásek by se jinak mohl odspodu připalovat.
- Brambory oloupej, omyj, nakrájej na kostky velikosti sousta a uvař je v mírně osolené vodě doměkka. Poté je zceď.
- Cibuli si nakrájej na kostičky a osmahni ji na pánvi dozlatova na másle. Poté přidej rozklepnutá vejce, trochu je osol a opepři a umíchej je.
- Do misky dej uvařené brambory, zalij je kyselem a poté přidej míchaná vajíčka.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)