V předvánočním čase mě skolila chřipka a díky mému muži, který přebral péči o naše dítě, zbyl čas na ležení v posteli a na tento recept. Možná si na něj vzpomenete, až budete dělat revizi mrazáku. Místo rybízu můžete klidně vyzkoušet maliny, jostu nebo třeba borůvky.
Co potřebujeme?
- 165 g špaldové hladké mouky
- 200 g rybízu
- 1 a 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 40 g změklého másla
- špetku soli
- 80 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- šťávu z půlky pomeranče
- mandlové lupínky
- Troubu předehřejeme na 200 st.
- Pokud budete mít čerstvý rybíz, otrhejte z něj stopky, omyjte jej a nechte okapat. (Mražený nerozmrazujte, vytáhněte ho z mrazáku až na poslední chvíli).
- Do mísy dáme mouku, kypřící prášek a sůl,
- Máslo dáme do hrnku, zalijeme ho mlékem a v mikrovlnné troubě ho v mléku necháme rozpustit. Ohřáté mléko s máslem následně vlijeme k mouce, přidáme vejce, cukr a pomerančovou šťávu.
- Vše promícháme a poté opatrně vmícháme rybíz.
- Těsto rozdělíme do košíčků na muffiny (plníme do 2/3) a každý z nich nakonec posypeme mandlovými lupínky.
- Muffiny upečeme dozlatova (cca 10 minut).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)