středa 14. prosince 2022

Rybízové muffiny


 

V předvánočním čase mě skolila chřipka a díky mému muži, který přebral péči o naše dítě, zbyl čas na ležení v posteli a na tento recept. Možná si na něj vzpomenete, až budete dělat revizi mrazáku. Místo rybízu můžete klidně vyzkoušet maliny, jostu nebo třeba borůvky.

Co potřebujeme?

  • 165 g špaldové hladké mouky
  • 200 g rybízu
  • 1 a 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 40 g změklého másla
  • špetku soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • šťávu z půlky pomeranče
  • mandlové lupínky
Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200 st.
  2. Pokud budete mít čerstvý rybíz, otrhejte z něj stopky, omyjte jej a nechte okapat. (Mražený nerozmrazujte, vytáhněte ho z mrazáku až na poslední chvíli).
  3. Do mísy dáme mouku, kypřící prášek a sůl,
  4. Máslo dáme do hrnku, zalijeme ho mlékem a v mikrovlnné troubě ho v mléku necháme rozpustit. Ohřáté mléko s máslem následně vlijeme k mouce, přidáme vejce, cukr a pomerančovou šťávu. 
  5. Vše promícháme a poté opatrně vmícháme rybíz.
  6. Těsto rozdělíme do košíčků na muffiny (plníme do 2/3) a každý z nich nakonec posypeme mandlovými lupínky.
  7. Muffiny upečeme dozlatova (cca 10 minut).


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)