Tyhle krekry se skvěle hodí jako jedlý dárek. Jsou výborné, ale poměrně křehké, manipuluj s nimi už při jejich přípravě opatrně.
Co potřebujeme? (1 plech)
- 100 g změklého másla
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 žloutek
- 100 g najemno nastrouhaného čedaru nebo goudy
- sůl
- 1 - 1,5 lžičky uzené papriky
- Máslo vyšlehejte mixérem dohladka.
- Poté jej ručně metličkou promíchejte se sýrem, paprikou, solí a žloutkem.
- Do těsta postupně rukama zapracujte mouku. Pořádně jej prohněťte a poté jej zabalte do potravinové fólie a dejte ho odpočívat do lednice na 2 hodiny.
- Plech si vyložte pečícím papírem a troubu zapněte na 200 st.
- Těsto vyndejte z lednice, vybalte z fólie a na pomoučené pracovní ploše jej vyválejte na plát silný cca 5 mm.
- Pomocí radýlka vykrajujte krekry a vyskládejte je na plech (udělejte mezi nimi rozestupy, aby se vám nespekly k sobě). Pomocí špejle do krekrů můžete vyznačit tečky.
- Krekry pečte 10 minut. Poté je nechte zcela vychladnout (velmi důležitý krok!) a až poté je můžete z plechu sundat. Nicméně buďte opatrní, jsou křehké :) Nejlíp chutnají k vínu.
Inspirace: Apetit
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)