Pokud kuličky ve veganské verzi nechceš, použij klasikou čokoládu s obsahem kakaa alespoň 70 %. Jejich výhodou je, že opravdu báječně chutnají (loňské Vánoce jsem je ještě několikrát dodělávala) a přitom nejsou nijak pracné, zvládnete je i ve Vánočním shonu.
Co potřebujeme? (cca 30 kuliček, záleží na velikosti)
- 280 g kvalitního arašídového másla (nejlepší bude crunchy)
- špetku strouhaného muškátového oříšku
- 1/3 vanilkového lusku resp. vyškrábnutých semínek
- 60 g kokosové mouky (seženeš ve zdravé výživě)
- 30 g kokosového (javorového) sirupu
- 1/3 lžičky mletého kardamonu
- špetku soli
- veganskou čokoládu
- kokosové lupínky nebo strouhaný kokos
- Z arašídového másla, sirupu, koření a kokosové mouky rukama vypracuj nelepivou hmotu.
- Ze vzniklého "těsta" vždy kousek odeber a vytvaruj z něj kuličku o průměru cirka 2 cm.
- Kuličky vyrovnej na tác vyložený pečícím papírem a dej na 30 minut ztuhnout do mrazáku, popř. na balkon, pokud mrzne :) Tento krok je důležitý, rozhodně jej nepřeskakuj.
- Čokoládu nalámej na kousky (spotřebuješ cirka 3/4 tabulky) a rozpusť ji ve vodní lázni.
- Zmražené kuličky celé namoč v čokoládě, dozdob strouhaným kokosem nebo kokosovými chipsy a odlož je na talíř, aby čokoláda ztuhla.
- Ztuhlé kuličky odděl od talíře pomocí nože a předělej je do papírových košíčků.
- Kuličky uchovávejte v lednici.
Inspirace: Apetit
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)