Vyzkoušejte pro změnu palačinky naslano.
Co potřebujeme? (4 porce)
- olej
- 3 stroužky česneku
- 250 g baby špenátu
- 1 chilli papričku
- 2 tvarohy v alobalu
- 1 ricottu
- 100 g sušených rajčat
- bazalku
- pažitku
- sůl a pepř
- 1 cibuli
- kůru z 1 chemicky neošetřeného citrónu
- bobkový list
- 100 g nahrubo nastrouhaného chedaru
- 250 g rajčatové passaty
- 150 g pohankové mouky
- 3 vejce
- 300 ml mléka
- stévii ,popř. trochu třtinového cukru
- Na lžičce oleje opečte najemno nasekaný česnek s chilli papričkou.
- Po minutě přidejte špenát a nechte jej zavadnout (bude to trvat cca 2 minuty).
- Do mísy rozklepněte vejce, přidejte pohankovou mouku, špetku soli a nakonec vlijte mléko. Pořádně promíchejte, abyste v těstě neměli hrudky.
- Palačinkové těsto nechte 10 minut odpočívat.
- Na rozehřáté teflonce potřené ghí osmažte palačinky.
- Troubu zapněte na 180 st.
- Ricottu promíchejte s tvarohem, pokrájenými sušenými rajčaty, nastrouhanou citrónovou kůrou, nasekanou bazalkou a pažitkou. Poté přidejte zchladlý připravený špenát. Náplň dochuťte solí a pepřem.
- Palačinky potřete náplní a srolujte je.
- Na lžiččce oleje osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte rajčatovou passatu,sůl, pepř a bobkový list. Podle chuti omáčku můžete dosladit stévií nebo trochou třtinového cukru.
- Omáčku nechte probublávat na mírném plameni 10 minut, občas ji promíchejte. Jakmile je hotová, nezapomeňte vyjmout bobkový list.
- Na dno velké zapékací keramické mísy vlijte 2/3 připravené rajčatové omáčky.
- Na omáčku naskládejte připravené palačinky a poté je přelijte zbývající omáčkou.
- Na závěr palačinky posypte chedarem a nechte je v troubě zapéct 12-15 minut tak, aby se sýr rozpustil.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)