pondělí 5. listopadu 2018

Zapečené pohankové palačinky s ricottou a špenátem

 Vyzkoušejte pro změnu palačinky naslano.


Co potřebujeme? (4 porce)
  • olej 
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g baby špenátu
  • 1 chilli papričku
  • 2 tvarohy v alobalu
  • 1 ricottu
  • 100 g sušených rajčat
  • bazalku
  • pažitku
  • sůl a pepř
  • 1 cibuli
  • kůru z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • bobkový list
  • 100 g nahrubo nastrouhaného chedaru
  • 250 g rajčatové passaty
  • 150 g pohankové mouky
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • stévii ,popř. trochu třtinového cukru
Postup:
  1. Na lžičce oleje opečte najemno nasekaný česnek s chilli papričkou.
  2. Po minutě přidejte špenát a nechte jej zavadnout (bude to trvat cca 2 minuty).
  3. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte pohankovou mouku, špetku soli a nakonec vlijte mléko. Pořádně promíchejte, abyste v těstě neměli hrudky. 
  4. Palačinkové těsto nechte 10 minut odpočívat.
  5. Na rozehřáté teflonce potřené ghí osmažte palačinky.
  6. Troubu zapněte na 180 st.
  7. Ricottu promíchejte s tvarohem, pokrájenými sušenými rajčaty, nastrouhanou citrónovou kůrou, nasekanou bazalkou a pažitkou. Poté přidejte zchladlý připravený špenát. Náplň dochuťte solí a pepřem.
  8. Palačinky potřete náplní a srolujte je.
  9. Na lžiččce oleje osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidejte rajčatovou passatu,sůl, pepř a bobkový list. Podle chuti omáčku můžete dosladit stévií nebo trochou třtinového cukru.
  10. Omáčku nechte probublávat na mírném plameni 10 minut, občas ji promíchejte. Jakmile je hotová, nezapomeňte vyjmout bobkový list.
  11. Na dno velké zapékací keramické mísy vlijte 2/3 připravené rajčatové omáčky. 
  12. Na omáčku naskládejte připravené palačinky a poté je přelijte zbývající omáčkou.
  13. Na závěr palačinky posypte chedarem a nechte je v troubě zapéct 12-15 minut tak, aby se sýr rozpustil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)