sobota 29. prosince 2018

Novoroční čočka nakyselo s kukuřízkem

Nový rok se blíží, tahle famózní úprava čočky by se mohla hodit.

Co potřebujeme? (2-3 porce)
  • lžíci oleje
  • 1 velkou cibuli
  • lžíci celozrnné mouky
  • 250 g čočky
  • 2-3 lžíce octa
  • trochu třtinového cukru nebo stévie
  • sůl, pepř
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 2 balení kukuřízku od spol. Veto (nebo si udělejte vajíčko,pokud netrváte na vegan verzi)
Postup:
  1. Čočku namočte přes noc do vody.
  2. Ráno vodu slijte a čočku uvařte doměkka společně s bobkovým listem a novým kořením (cirka 30 minut).
  3. Uvařenou čočku zceďte, 1 dcl vody, v níž se čočka vařila, si však uschovejte.
  4. Na oleji opečte cibuli nakrájenou na kostky. Jakmile zesklovatí, zasypte ji moukou a zalijte vývarem z čočky. Pořádně promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
  5. Krátce povařte a přisypte čočku. Poté ji osolte, opepřete a dochuťte octem.Pokud by se vám čočka zdála kyselá až příliš, doslaďte ji trochou cukru nebo stévie.
  6. Čocku povařte za občasného promíchání cirka 6 minut.Poté ji podávejte s kyselou okurkou a kukuřízkem opečeným na pánvi z obou stran, popř. s volským okem, zastřeným vejcem, či s uvařeným vajíčkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)