Nový rok se blíží, tahle famózní úprava čočky by se mohla hodit.
Co potřebujeme? (2-3 porce)
- lžíci oleje
- 1 velkou cibuli
- lžíci celozrnné mouky
- 250 g čočky
- 2-3 lžíce octa
- trochu třtinového cukru nebo stévie
- sůl, pepř
- 3 kuličky nového koření
- 3 bobkové listy
- 2 balení kukuřízku od spol. Veto (nebo si udělejte vajíčko,pokud netrváte na vegan verzi)
- Čočku namočte přes noc do vody.
- Ráno vodu slijte a čočku uvařte doměkka společně s bobkovým listem a novým kořením (cirka 30 minut).
- Uvařenou čočku zceďte, 1 dcl vody, v níž se čočka vařila, si však uschovejte.
- Na oleji opečte cibuli nakrájenou na kostky. Jakmile zesklovatí, zasypte ji moukou a zalijte vývarem z čočky. Pořádně promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
- Krátce povařte a přisypte čočku. Poté ji osolte, opepřete a dochuťte octem.Pokud by se vám čočka zdála kyselá až příliš, doslaďte ji trochou cukru nebo stévie.
- Čocku povařte za občasného promíchání cirka 6 minut.Poté ji podávejte s kyselou okurkou a kukuřízkem opečeným na pánvi z obou stran, popř. s volským okem, zastřeným vejcem, či s uvařeným vajíčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)