neděle 6. ledna 2019

Japonské kuřecí "rizoto"



"Rizoto" (v uvozovkách proto, že tentokrát nejde o pravou italskou krémovou verzi) je klasika, která vás zachrání v případě, že nechcete vařit nic složitého. Pokud chcete hodně muziky za málo námahy, zkuste ho tentokrát ozvláštnit. 

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 2 sáčky rýže
  • sůl, pepř
  • 400 g kuřecího masa, nakrájeného na menší kostičky
  • olej
  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 6 vajec
  • 100 ml dobrého bílého vína (takového, jakého byste se s chutí napili :) 
  • trochu kvalitního kečupu
Postup:
  1. Rýži uvařte podle návodu na obale.
  2. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní kuřecí maso, sůl, pepř a trochu kečupu.
  3. Jakmile se maso zatáhne, přidejte k němu uvařenou rýži. Za občasného promíchání nechte směs na středním plameni prohřát 10 minut.
  4. V misce prošlehejte víno s vejci a trochou soli. Poté z tohoto "těstíčka" opečte na kvalitní telfonové pánvi potřené trochou oleje 4 omelety. Pěkně dozlatova z obou stran. 
  5. Každou omeletu dejte na talíř, na polovinu dejte rizoto a  přehněte druhou půlkou omelety(viz foto). Ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)