"Rizoto" (v uvozovkách proto, že tentokrát nejde o pravou italskou krémovou verzi) je klasika, která vás zachrání v případě, že nechcete vařit nic složitého. Pokud chcete hodně muziky za málo námahy, zkuste ho tentokrát ozvláštnit.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 2 sáčky rýže
- sůl, pepř
- 400 g kuřecího masa, nakrájeného na menší kostičky
- olej
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 6 vajec
- 100 ml dobrého bílého vína (takového, jakého byste se s chutí napili :)
- trochu kvalitního kečupu
- Rýži uvařte podle návodu na obale.
- V pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní kuřecí maso, sůl, pepř a trochu kečupu.
- Jakmile se maso zatáhne, přidejte k němu uvařenou rýži. Za občasného promíchání nechte směs na středním plameni prohřát 10 minut.
- V misce prošlehejte víno s vejci a trochou soli. Poté z tohoto "těstíčka" opečte na kvalitní telfonové pánvi potřené trochou oleje 4 omelety. Pěkně dozlatova z obou stran.
- Každou omeletu dejte na talíř, na polovinu dejte rizoto a přehněte druhou půlkou omelety(viz foto). Ihned podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)