čtvrtek 8. června 2017

Řecký salát s fetou a pita chlebem



Ideální lehké jídlo do teplého letního počasí!
Co potřebujeme? (3 porce)
  • 1 balení fety (180 g)
  • 3 pity (např. Tesco)
  • 1 žlutou papriku
  • 1 okurku
  • 1 červenou cibuli
  • sůl, pepř
  • šťávu z 1/2 malého citrónu
  • hrst oliv
  • lžičku oleje
  • 12 cherry rajčat
  • lístky máty a bazalky
Postup:
  1. Zeleninu omyjte a nakrájejte ji na podobně velké kusy.
  2. Fetu nakrájejte na kostky.
  3. Cibuli nakrájejte na tenčí půlměsíčky. Pokud Vám syrová cibule vadí, přelijte ji v misce vroucí vodou a nechte ji v ní ponořenou pár minut. Poté vodu slijte. Cibule nebude tak palčivá a s její konzumací nebudete mít problém.
  4. Zeleninu i fetu dejte do salátové misky, přidejte nasekané bylinky a přepůlené olivy. Vše zakápněte olejem a citrónovou šťávou a promíchejte. Salát dochuťte solí a pepřem a podávejte ho s opečenou pitou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)