Skvělá volba snídaně nebo sladké svačiny.
Co potřebujeme? (4 poháry)- 700 g rebarbory
- 500g jahod
- třtinový cukr či panelu
- 75 ml portského vína (dejte si tu práci a sežeňte si ho, zbytek hravě dopijete:)
- 1 plechovku kokosového mléka
- 150 g rýže basmati
- špetku soli
- med/stévii
Postup:
- Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
- Jahody omyjte a překrojte na polovinu.
- Víno prohřejte v menším hrnci se 2 lžícemi třtinového cukru či panely, poté přidejte ovoce a nechte 5 minut táhnout.
- Po pěti minutách hrnec s ovocem odstavte z plotny a nechte ho vychladnout.
- Rýži uvaříte v kokosovém mléce se špetkou soli. Uvařenou rýži dle chuti doslaďte medem nebo stévií.
- Na dno pohárů rozdělte uvařenou rýži, na tu poté navrstvěte připravené ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)