Minimum nádobí, minimum času na přípravu. Takový recept se občas hodí každému.
Co potřebujeme? (3 porce)
- 3 kuřecí prsa
- 1 cibuli
- 2- 3 stroužky česneku
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 200 ml smetany (klasické, klidně i rostlinné)
- cca 10 středních brambor
- uzenou papriku, oregano
- sůl, pepř
- olej
- kousek eidamu, nastrouhaného nahrubo
- Brambory pečlivě omyj a nakrájej je na menší klínky.
- Větší zapékací misku vytři pomocí mašlovačky trochou oleje a vyskládej do ní nakrájené brambory. Podle chuti je osol, opepři a přidej trochu oregana.
- Troubu zapni na 220 st.
- Kuřecí maso osol a opepři.
- Cibuli nakrájej na kostičky a orestuj ji na pánvi na troše oleje dozlatova. Poté ji přidej na brambory.
- Dej do pánve trochu oleje a dozlatova na ní opeč maso z obou stran. Na závěr ho popraš uzenou paprikou ( můžeš ji přidat i na brambory).
- K bramborám přidej lehce povolený špenát a nakonec dej na brambory i opečené maso.
- Smetanu promíchej s najemno nastrouhaným česnekem a zalij jí brambory se špenátem a masem.
- Pekáč vlož do trouby na 25 minut, poté teplotu sniž na 200 st. a peč do změknutí brambor ( cca dalších 15-25 minut).
- Pět minut před koncem pečení brambory i maso posyp nastrouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)