Podzim a upršené počasí si člověk musí trochu zpříjemnit. Pokud ti nevadí ostré, doporučuju do polévky přidat i chilli papričku.
Co potřebujeme? (4-5 porcí)- 1 dýni hokkaido
- lžíci najemno nastrouhaného zázvoru
- sůl, pepř
- 2 stroužky najemno nastrouhaného česneku
- kurkumu (cca lžičku)
- ghí
- 1 cibuli
- cca 500 ml zeleninového vývaru, případně další na zředění
- 2 šálky uvařené čočky beluga
- 1 bobkový list
- 3 větší mrkve
- 3 lžíce umeocta
- miso pastu (ale tu můžeš vynechat)
- Dýni omyj, osuš, vydlabej a nakrájej ji na kostky.
- Mrkev očisti a nakrájej ji na kolečka.
- Cibuli nakrájej nadrobno a orestuj ji na ghí ve větším hrnci dozlatova.
- K cibuli přidej mrkev a krátce ji orestuj. Poté přidej najemno nastrouhaný česnek, zázvor, dýni, vývar, lžičku kurkumy a bobkový list.
- Přidej sůl a pepř a přiveď polévku k varu, poté plamen stáhni na střední a za občasného promíchání ji nech vařit cca 30 minut do změknutí dýně.
- Z polévky vyndej bobkový list a přidej do ní 1/3 uvařené čočky.
- Polévku rozmixuj dohladka, poté do ní přidej zbylou čočku a podle potřeby dolij ještě trochu vývaru podle toho, jak hustou polévku máš rád/a. Nezapomeň, že po uležení polévka ještě trochu zhoustne.
- Polévku dochuť solí, pepřem, umeoctem a případně cca lžičkou miso pasty dobře rozpuštěné v troše horké vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)