V tuhle roční dobu je to ideální oběd nebo večeře. Kromě rýže můžeš jako přílohu vyzkoušet naan , quinou nebo bulgur.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 3-4 stroužky česneku
- kousek másla
- 1 cibuli
- 300 g mletého kuřecího masa
- sůl, pepř
- chilli dle chuti
- lžičku kurkumy
- lžičku curry koření (skvělou směs má např. Sonnentor)
- lžičku římského kmínu
- 1/2 dýně hokkaido
- limetovou šťávu dle chuti
- 2 plechovky drcených rajčat
- hrst růžičkové kapusty
- 1 malý nedoslazovaný rajčatový protlak
- 250 g červené čočky
- 500 ml horké vody
- 200-300 ml kokosového (light) mléka
- hrst růžiček brokolice
- velkou hrst kadeřávku nebo špenátu
- Ve velké hluboké pánvi rozehřej kousek másla a orestuj na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
- Jakmile cibule zesklovatí, přidej k ní maso a nech ho zatáhnout. Vařečkou případně rozbij větší hrudky masa.
- K opečenému masu přidej nasekaný česnek a po 2 minutách opékání také římský kmín, curry, kurkumu a protlak. Nech koření rozvonět a poté do pánve vlij vodu.
- K masu dále přidej rajčata, čočku, na kostky nakrájenou dýni a přepůlenou růžičkovou kapustu zbavenou košťálu a svrchních lístků. Za občasného promíchání vše společně vař na středním plameni 10 minut.
- Poté do pánve přidej kokosové mléko a brokolici a kari dochuť podle potřeby solí, pepřem a chilli kořením. Za občasného promíchání jej nech probublávat dalších 10 minut.
- Na závěr do kari přidej špenát nebo kadeřávek zbavený tuhých žeber a natrhaný na menší kousky. Nech jej zavadnout 5-10 minut a poté pánev odstav z plotny.
- Na závěr do kari vmíchej dle chuti limetovou šťávu. Při podávání jej můžeš posypat čerstvým koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)