neděle 11. října 2020

Dýňové kuřecí kari


 V tuhle roční dobu je to ideální oběd nebo večeře. Kromě rýže můžeš jako přílohu vyzkoušet naan , quinou nebo bulgur.
Co potřebujeme? (4 porce)
  • 3-4 stroužky česneku
  • kousek másla
  • 1 cibuli
  • 300 g mletého kuřecího masa
  • sůl, pepř
  • chilli dle chuti
  • lžičku kurkumy
  • lžičku curry koření (skvělou směs má např. Sonnentor)
  • lžičku římského kmínu
  • 1/2 dýně hokkaido
  • limetovou šťávu dle chuti
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • hrst růžičkové kapusty
  • 1 malý nedoslazovaný rajčatový protlak
  • 250 g červené čočky
  • 500 ml horké vody
  • 200-300 ml kokosového (light) mléka
  • hrst růžiček brokolice
  • velkou hrst kadeřávku nebo špenátu
Postup:
  1. Ve velké hluboké pánvi rozehřej kousek másla a orestuj na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Jakmile cibule zesklovatí, přidej k ní maso a nech ho zatáhnout. Vařečkou případně rozbij větší hrudky masa.
  3. K opečenému masu přidej nasekaný česnek a po 2 minutách opékání také římský kmín, curry, kurkumu a protlak. Nech koření rozvonět a poté do pánve vlij vodu.
  4. K masu dále přidej rajčata, čočku, na kostky nakrájenou dýni a přepůlenou růžičkovou kapustu zbavenou košťálu a svrchních lístků. Za občasného promíchání vše společně vař na středním plameni 10 minut.
  5. Poté do pánve přidej kokosové mléko a brokolici a kari dochuť podle potřeby solí, pepřem a chilli kořením. Za občasného promíchání jej nech probublávat dalších 10 minut.
  6. Na závěr do kari přidej špenát nebo kadeřávek zbavený tuhých žeber a natrhaný na menší kousky. Nech jej zavadnout 5-10 minut a poté pánev odstav z plotny.
  7. Na závěr do kari vmíchej dle chuti limetovou šťávu. Při podávání jej můžeš posypat čerstvým koriandrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)