středa 19. srpna 2020

Lehoučké tiramisu s domácími piškoty

 
Dej si tu práci a upeč si vlastní piškoty, rozdíl v chuti i složení je obrovský.

Co potřebujeme? (3 skleničky)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 1 mascarpone
  • 1 měkký odtučněný tvaroh
  • vanilku
  • med/čekankový sirup nebo stévii dle chuti
  • kakao
  • amaretto
  • šálek espressa

Postup:
  1. Troubu předehřej na 170 st.
  2. Bílky vyšlehej se špetkou soli do hustého sněhu.
  3. Žloutky vyšlehej s horkou vodou a třtinovým cukrem. Poté do směsi prosej mouku a stěrkou opatrně vmíchej připravený sníh.
  4. Ze vzniklého těsta pomocí lžíce vždy trochu odeber a na plech vyložený pečícím papírem tvaruj piškoty (dělej mezi nimi dostatečné mezery, aby se ti při pečení neslepily).
  5. Piškoty peč ve vyhřáté troubě 10 minut.
  6. Tvaroh vyšlehej s vanilkou a mascarpone a podle chuti jej doslaď oblíbeným sladidlem.
  7. Na dno každé skleničky dej vychladlé upečené piškoty a pokap je uvařeným vychladlým espressem a amarettem.
  8. Na piškoty navrstvi vyšlehaný krém a celý postup opakuj do spotřebování surovin.Poslední vrstvu musí tvořit krém, ten pak nezapomeň poprášit kvalitním kakaem.
  9. Tiramisu dej alespoň na 1 hodinu do lednice.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)