sobota 26. ledna 2019

Amarantová veganská kaše s kaki

Vegan nejsem, ale veganské recepty miluju. Tohle experimentování a odlehčení (planetě i trávícímu traktu) vůbec není na škodu. Amarant je navíc bezlepkový. Macu seženete v každé zdravé výživě. Posiluje organizmus, měla by prodloužit vaši vytrvalost při fyzické i duševní zátěži. Konopná semínka posiluje imunitní systém a je mimo jiné perfektním zdrojem vápníku. Touhle snídaní si prostě prospějete!

Co potřebujeme? (1 porce)
  • 50 g amarantových vloček
  • lžíci kakaa
  • 200 ml horkého kokosového mléka (použila jsem nedoslazované od Alpra,ale můžete použít klidně domácí nebo z plechovky)
  • pár rozinek
  • lžíci loupaných konopných semínek
  • lžičku prášku z macy
  • lžíci chia semínek 
Postup:
  1. Amarantové vločky zalij horkým kokosovým mlékem. Přidej rozinky, macu, kakao, chia i konopná semínka.
  2. Kaši pečlivě promíchej a nech ji odstát, aby se mléko do vloček vsáklo (ideální to bude přes noc).
  3. Do kaše přidej na kostky nakrájené zralé kaki a nech si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)