úterý 11. prosince 2018

Pohankové linecké

Je fantastické, vyzkoušejte sami. A je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Co potřebujeme?

  • 60 g jemně mletých mandlí
  • 140 g hladké pohankové mouky + na podsypání
  • semínka s /2 vanilkového lusku
  • 100 g másla
  • 2 lžíce medu + trochu stévie na doslazení (nebo přidejte ještě jednu lžíci medu)
  • 2 žloutky
  • 100% ovocnou nedoslazovanou marmeládu
  • popř. dle potřeby trochu mléka
Postup:

  1. Do mísy dejte mouku, med a stévii, změklé máslo, mandle, vanilku a žloutky.
  2. Rukama zpracujte kompaktní těsto. Pokud by vám nechtělo příliš držet při sobě, přidejte kapku mléka na spojení, ale moc to s ním nepřehánějte.
  3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte jej hodinu odležet v lednici.
  4. Troubu předehřejte na 180 st, plechy si vyložte pečícím papírem.
  5. Na pomoučené pracovní desce těsto vyválejte na cca 4 mm a vykrajujte z něj libovolné tvary tak, aby každý "plný kousek" měl k sobě jeden s malým kolečkem uprostřed.
  6. Pečte při 180 st. cirka 7 minut (zezlátnou okraje).
  7. Upečené linecké nechte pořádně vychladnout. Poté každý "plný tvar" bez kolečka pomažte marmeládou a opatrně jej slepte s odpovídajícím tvarem s kolečkem uprostřed.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)