Je fantastické, vyzkoušejte sami. A je vhodné i pro bezlepkovou dietu.
Co potřebujeme?
- 60 g jemně mletých mandlí
- 140 g hladké pohankové mouky + na podsypání
- semínka s /2 vanilkového lusku
- 100 g másla
- 2 lžíce medu + trochu stévie na doslazení (nebo přidejte ještě jednu lžíci medu)
- 2 žloutky
- 100% ovocnou nedoslazovanou marmeládu
- popř. dle potřeby trochu mléka
- Do mísy dejte mouku, med a stévii, změklé máslo, mandle, vanilku a žloutky.
- Rukama zpracujte kompaktní těsto. Pokud by vám nechtělo příliš držet při sobě, přidejte kapku mléka na spojení, ale moc to s ním nepřehánějte.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte jej hodinu odležet v lednici.
- Troubu předehřejte na 180 st, plechy si vyložte pečícím papírem.
- Na pomoučené pracovní desce těsto vyválejte na cca 4 mm a vykrajujte z něj libovolné tvary tak, aby každý "plný kousek" měl k sobě jeden s malým kolečkem uprostřed.
- Pečte při 180 st. cirka 7 minut (zezlátnou okraje).
- Upečené linecké nechte pořádně vychladnout. Poté každý "plný tvar" bez kolečka pomažte marmeládou a opatrně jej slepte s odpovídajícím tvarem s kolečkem uprostřed.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)