Pokud nedržíte na Štedrý den půst, mohl by se hodit tento recept na štedrovečerní oběd.
Co potřebujeme? (4 porce)- 300 g ječných krup
- 60-70 g sušených hub
- majoránku
- sůl, pepř
- 2 cibule
- 4 větší žampiony
- olivový olej
- lžičku drceného kmínu
- 5 stroužků česneku, najemno nastrouhaného
- Sušené houby dejte do hrnce a zalijte je 250 ml vroucí vody. Zakryjte je poličkou a nechte odpočívat půl hodiny.
- Kroupy mezitím propláchněte studenou vodou a nechte je v sítku okapat.
- V hrnci rozehřejte 1-2 lžíce oleje a opečte na něm na kostičky nakrájené cibule. Jakmile zesklovatí, přisypte kroupy a krátce vše osmahněte.
- Kroupy dochuťte solí, pepřem, kmínem a poté přidejte houby (větší kousky klidně přepulte) i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec zakryjte pokličkou a vařte za občasného promíchání na středním plameni doměkka.
- Troubu zapněte na 180 st.
- Uvařené kroupy dochuťte majoránkou a česnekem. Poté je dejte do keramické zapékací mísy a poklaďte je na plátky nakrájenými žampiony.
- Pečte 20 minut a podávejte teplé.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)