pátek 14. prosince 2018

Kuba



Pokud nedržíte na Štedrý den půst, mohl by se hodit tento recept na štedrovečerní oběd.
Co potřebujeme? (4 porce)

  • 300 g ječných krup
  • 60-70 g sušených hub
  • majoránku
  • sůl, pepř
  • 2 cibule
  • 4 větší žampiony
  • olivový olej
  • lžičku drceného kmínu
  • 5 stroužků česneku, najemno nastrouhaného
Postup:

  1. Sušené houby dejte do hrnce a zalijte je 250 ml vroucí vody. Zakryjte je poličkou a nechte odpočívat půl hodiny.
  2. Kroupy mezitím propláchněte studenou vodou a nechte je v sítku okapat.
  3. V hrnci rozehřejte 1-2 lžíce oleje a opečte na něm na kostičky nakrájené cibule. Jakmile zesklovatí, přisypte kroupy a krátce vše osmahněte.
  4. Kroupy dochuťte solí, pepřem, kmínem a poté přidejte houby (větší kousky klidně přepulte) i s vodou, ve které byly namočené. Hrnec zakryjte pokličkou a vařte za občasného promíchání na středním plameni doměkka.
  5. Troubu zapněte na 180 st.
  6. Uvařené kroupy dochuťte majoránkou a česnekem. Poté je dejte do keramické zapékací mísy a poklaďte je na plátky nakrájenými žampiony.
  7. Pečte 20 minut a podávejte teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)