Na fotce vidíte verzi pro přítele s klobáskou. Pro sebe jsem si udělala lečo s uzeným tofu, záleží jen na Vás, na co zrovna budete mít větší chuť
Co potřebujeme? (2 porce)
- 1 větší cibuli
- 1 stroužek česneku
- 2 velké bílé papriky
- 100 -150 g uzeného tofu nebo 1 větší klobásku
- chilli papričku (lze vynechat)
- sůl, pepř
- uzenou papriku
- 2 větší rajčata
- 150 g drcených konzervovaných rajčat
- olej
- 2 vejce
- chleba k podávání
- Cibuli nakrájej na kostičky.
- Papriky i rajčata omyj. Papriky zbav jádřince a poté je nakrájej na větší kousky. Na větší kousky nakrájej i rajčata.
- Na lžíci oleje osmahni cibulku. Jakmile zesklovatí, přidej k ní na plátky nakrájený česnek, rajčata a papriku. Podle chuti můžeš přidat i nasekanou chilli papričku.
- Zeleninu v pánvi promíchej a přidej k ní na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou klobásku nebo tofu nakrájené na kostky velikosti sousta. Krátce prohřej a nakonec do pánve vlij drcená rajčata.
- Zeleninu ochuť solí, pepřem a uzenou paprikou a poté pánev zakryj pokličkou.
- Pod pokličkou dus lečo na mírném plameni za občasného promíchání cca 15 minut. Pokud by se mělo tendenci připalovat, podlij ho trochou vody.
- Pánev odklop a pomocí vařečky vytvoř v leču 2 důlky, do kterých vyklepni vejce. Nezapomeň je osolit, opepřit a poté pánev znovu zakryj na cca 3-5 minut, podle toho, jestli chceš žloutek pevnější nebo tekutější.
- Lečo odjakživa nejlíp chutná s chlebem :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)