sobota 16. července 2022

Lečo s vajíčkem


 Na fotce vidíte verzi pro přítele s klobáskou. Pro sebe jsem si udělala lečo s uzeným tofu, záleží jen na Vás, na co zrovna budete mít větší chuť

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 1 větší cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velké bílé papriky
  • 100 -150 g uzeného tofu nebo 1 větší klobásku
  • chilli papričku (lze vynechat)
  • sůl, pepř
  • uzenou papriku
  • 2 větší rajčata
  • 150 g drcených konzervovaných rajčat
  • olej
  • 2 vejce
  • chleba k podávání
Postup:
  1. Cibuli nakrájej na kostičky.
  2. Papriky i rajčata omyj. Papriky zbav jádřince a poté je nakrájej na větší kousky. Na větší kousky nakrájej i rajčata.
  3. Na lžíci oleje osmahni cibulku. Jakmile zesklovatí, přidej k ní na plátky nakrájený česnek, rajčata a papriku. Podle chuti můžeš přidat i nasekanou chilli papričku.
  4. Zeleninu v pánvi promíchej a přidej k ní na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou klobásku nebo tofu nakrájené na kostky velikosti sousta. Krátce prohřej a nakonec do pánve vlij drcená rajčata.
  5. Zeleninu ochuť solí, pepřem a uzenou paprikou a poté pánev zakryj pokličkou.
  6. Pod pokličkou dus lečo na mírném plameni za občasného promíchání cca 15 minut. Pokud by se mělo tendenci připalovat, podlij ho trochou vody.
  7. Pánev odklop a pomocí vařečky vytvoř v leču 2 důlky, do kterých vyklepni vejce. Nezapomeň je osolit, opepřit a poté pánev znovu zakryj na cca 3-5 minut, podle toho, jestli chceš žloutek pevnější nebo tekutější.
  8. Lečo odjakživa nejlíp chutná s chlebem :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)