středa 18. května 2022

Bulgur s chřestem, edemame a sýrem


 Oběd, který si zvládnete uvařit i v týdnu.
Co potřebujeme? (2 porce)
  • 120-160 g celozrnného bulguru
  • 250 g zeleného chřestu
  • sůl, pepř
  • 100 g balkánského sýru (já měla Radonický balkán, je perfektní) nebo fety, dobře poslouží i halloumi nebo mozarella
  • 2 - 3 hrsti edemame (já kupuju na Rohlíku směs edemame a hrášku od Mark and Spencer)
Postup:
  1. Bulgur uvař dle návodu na obalu, poté ho zceď a nech pořádně okapat.
  2. Z chřestu odlom dřevnaté konce a pokud chceš, můžeš konce oloupat. U mladého zeleného chřestu to ale není nutné. Poté stonky nakrájej na menší špalíčky, hlavičky dej stranou.
  3. V menším hrnci přiveď k varu osolenou vodu a vhoď do něj nakrájený chřest (kromě hlaviček) a edemame (pokud máš mražené, nech ho před vařením povolit při pokojové teplotě) a vař vše 4 minuty.
  4. Do hrnce vhoď i hlavičky chřestu a nech vše povařit ještě 2 minuty. Poté zeleninu zceď a nech ji okapat.
  5. Bulgur promíchej s připravenou zeleninou a poté ho rozděl do 2 misek. Přidej kousky sýra a podle chuti (a slanosti použitého sýra) vše osol a opepři dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)