středa 18. května 2022

Tvarohovo-ricottový krém

 

Jestli je teď něco, na co opravdu nemám čas, tak je to pečení, což mě mrzí. Protože chuť na sladké se navyšuje se spánkovým deficitem, (nejen) maminky pochopí. Miluju proto dezerty,  které jsou hotové do 10 minut! Nechte si chutnat, ať už chcete časem šetřit z jakéhokoliv důvodu. 

Co potřebujeme? (Cca 4 skleničky)
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 kelímek odtučněného tvarohu
  • Čekankový sirup/med
  • 1 balení emco sušenek bez cukru (použila jsem jablečné)
  • Lžičku kakaa
Postup:
  1. Ricottu vyšlehej s  tvarohem, kakaem a čekankovým sirupem, množství si zvol podle toho, jak moc sladký krém chceš.
  2. Na dno každé skleničky rozdrob sušenky a na ně navrstvi krém. Podávej vychlazené.
  3. Skleničky můžeš vylepši například tím, že do nich přidáš ovoce-perfektní budou borůvky, banán, jahody, ostružiny nebo třeba maliny. Rozhodně neuděláš chybu ani tehdy, když do krému vmícháš sušený kokos nebo rozpuštěnou kvalitní čokoládu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)