neděle 20. března 2022

Rybízové/čokoládové muffiny z ječné mouky


 Místo rybízu můžeš použít mražené borůvky, maliny nebo ostružiny. Ti, co nemají rádi lesní ovoce, ocení v muffinech kostku oblíbené čokolády. Za mě je nejlepší kombinace obojího v jednom muffinu.


Co potřebujeme? (cca 11 muffinů)

  • 3-4 lžíce medu/čekankového sirupu (popř. více, záleží ,jak moc sladké je chcete a i na zralosti banánů...)
  • 140 g nízkotučného řeckého jogurtu 
  • 2 opravdu zralé banány
  • 2 vejce
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • vanilkový extrakt
  • 170 g ječné mouky
  • 40 g ovesné mouky (pokud nemáte, použijte ječnou)
  • 100 ml mléka
  • 1 hrst drcených kakaových bobů
  • mražený rybíz/ čokoláda (já použila Ritter sport a 70% čokoládu)
Postup:

  1. Troubu předehřej na 190 st.
  2. Na plech si vyskládej formičky na muffiny.
  3. Banány rozmačkej vidličkou na kaši a v míse je metličkou promíchej s medem/sirupem, vajíčky, vanilkovým extraktem a jogurtem.
  4. Do mísy dále přidej mléko, oba druhy mouky, kakaové boby a kypřící prášek a vše promíchej.
  5. Těstem naplň formičky na muffiny do 2/3 a poté je posyp mraženým ovocem. To do těsta lehce vmáčkni, prsty nebo např. pomocí lžičky. Popř. do těsta vmáčkni kostku čokolády nebo nakombinuj obojí.
  6. Peč ve vyhřáté troubě cca 20-25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)