Co potřebujeme? (3 - 4 porce)
- 2 sáčky rýže
- 4 kuřecí prsa
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- arašídový olej
- svazek jarní cibulky
- kousek zázvoru
- sůl
- pepř
- trochu chilli
- mletou papriku
- 1 lžíci ústřicové omáčky
- 2 lžíci sójové omáčky
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci citrónové šťávy
-
Rýži uvaříme podle návodu. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky. Česnek a kousek očištěného zázvoru nastrouháme najemno.
-
V pánvi rozpálíme arašídový olej a v něm orestujeme připravené maso, cibuli, česnek a zázvor. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a opékáme. Po chvíli maso zaprášíme mletou paprikou a vlijeme do pánve směs z ústřicové omáčky, chilli, sójové omáčky, citronové šťávy a třtinového cukru. Vše nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.
Inspirace : časopis F.O.O.D.
Mňam, miluju zázvor. V tomhle podzimním počasí je na takové recepty ideální čas. Taky se chystám ukuchtit něco z dýně, když je jich teď všude tolik :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat