středa 1. října 2014

Ostré kuře se zázvorem

Venku je sychravo = ideální doba vyzkoušet zázvor.


Co potřebujeme? (3 - 4 porce)

  • 2 sáčky rýže
  • 4 kuřecí prsa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • arašídový olej
  • svazek jarní cibulky
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • pepř
  •  trochu chilli
  • mletou papriku
  • 1 lžíci ústřicové omáčky
  • 2 lžíci sójové omáčky
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • 1 lžíci citrónové šťávy
Postup:
  1. Rýži uvaříme podle návodu. Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky. Česnek a kousek očištěného zázvoru nastrouháme najemno.
  2. V pánvi rozpálíme arašídový olej a v něm orestujeme připravené maso, cibuli, česnek a zázvor. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a opékáme. Po chvíli maso zaprášíme mletou paprikou a vlijeme do pánve směs z ústřicové omáčky, chilli, sójové omáčky, citronové šťávy a třtinového cukru. Vše nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.

Inspirace : časopis F.O.O.D.

1 komentář:

  1. Mňam, miluju zázvor. V tomhle podzimním počasí je na takové recepty ideální čas. Taky se chystám ukuchtit něco z dýně, když je jich teď všude tolik :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)