pondělí 10. února 2014

Jáhelný tvaroh


Když mám trochu času nazbyt, připravuju si jej na snídani. Vždycky si pochutnám.

Co potřebujeme (1 porce)?
  • 50-60 g jáhel
  • velké jablko
  • 150 g měkkého tvarohu
  • skořici
  • trochu stévie nebo medu

Postup

  1. Jáhly 3x spaříme horkou vodou (jinak by mohly být nepříjemně hořké) a dáme je do hrnce. Zalijeme je vodou(asi 1 cm nad jáhly) a  za občasného míchání je vaříme,dokud se všechna voda nevyvaří. Mezitím si do misky dáme tvaroh se skořicí a medem/stévií. K tvarohu potom  přidáme uvařené a zcezené jáhly.
  2. Jablko nakrájíme na malé kostičky a  podusíme ho v hrnci s trochou vody,dokud nezměkne. Vzniklé jablečné "pyré" přidáme k tvarohu a vše promícháme. Jíme vychlazené!

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)