Když mám trochu času nazbyt, připravuju si jej na snídani. Vždycky si pochutnám.
Co potřebujeme (1 porce)?
- 50-60 g jáhel
- velké jablko
- 150 g měkkého tvarohu
- skořici
- trochu stévie nebo medu
Postup
-
Jáhly 3x spaříme horkou vodou (jinak by mohly být nepříjemně hořké) a dáme je do hrnce. Zalijeme je vodou(asi 1 cm nad jáhly) a za občasného míchání je vaříme,dokud se všechna voda nevyvaří. Mezitím si do misky dáme tvaroh se skořicí a medem/stévií. K tvarohu potom přidáme uvařené a zcezené jáhly.
-
Jablko nakrájíme na malé kostičky a podusíme ho v hrnci s trochou vody,dokud nezměkne. Vzniklé jablečné "pyré" přidáme k tvarohu a vše promícháme. Jíme vychlazené!
Mnamka :) zkusím !
OdpovědětVymazat