pondělí 17. února 2014

Vločkový "štrůdl" s jablky

Na internetu jste již nejspíš na tento recept narazili, mám pocit,že je na každém druhém foodblogu:) Já jsem mu dlouhou dobu odolávala s obavou, že těsto jen z vloček a jogurt přece nemůže příliš držet pohromadě. Když přišla na návštěvu teta a řekla mi, že tento závin doma zkusila upéct a že byl výborný, řekla jsem si, že je načase ho vyzkoušet taky. Klasický štrůdl to sice není, ale je to opravdu moc dobrá buchta, která se i přes mé obavy skvěle podařila, takže směle do toho!


Co potřebujeme? (4 porce)
  • 2 menší jablka
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  •  skořici
  • 1/2 hrnku vody
  • 400 g bílého jogurtu
  • hrst omytých rozinek

Postup

  1. Jogurt smícháme v míse s ovesnými vločkami, vodou a medem. Do druhé mísy si nahrubo nastrouháme jablka (popř.je můžeme nakrájet na drobné kostičky), promícháme je se skořicí a rozinkami.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem. 1/2 vločkové směsi naneseme na pečící papír,na vločky rovnoměrně rozložíme jablka s rozinkami a na ně rozetřeme zbytek ovesných vloček . Pečeme při 200°C 25 minut.

7 komentářů:

  1. Tento štrůdl mám moc ráda :), i s hruškama je moc dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vločkový? Znám jen ten klasický, takže tohl emožná zkusím :))

    OdpovědětVymazat
  3. Myslíte, že by šel jogurt nahradit tvarohem?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)