Venku nám přituhlo, počasí jako dělané pro česnečku.... Co ji takhle vyzkoušet jinak?
Co potřebujeme?
- 1,4 l zeleninového vývaru
- 6 rajčat
- lžíci kvalitního protlaku
- 3 vejce
- 7 stroužků česneku
- strouhaný sýr
- opečený toastový chléb
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- Omytá rajčata překrojíme na polovinu a slupku nařízneme do kříže, Dáme je do větší mísy, zalijeme je vroucí vodou tak,aby byla zcela ponořená a necháme je tam aspoň 5 minut.
- Vodu slijeme, rajčata zcladíme a pomocí nožíku je zbavíme slupky. Dužinu nakrájíme na kostičky.
- V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm nastrouhaný česnek. Poté přidáme rajčata, vývar, sůl a pepř. Polévku necháme vařit na mírném plameni 15 - 20 minut. Poté ji rozmixujeme dohladka. Na závěr do polévky vlijeme rozšlehaná vejce a necháme ji ještě 5 minut povařit. Polévku podáváme s opečeným chlebem a nastrouhaným sýrem.
tuhle česnečku mám asi nejraději :-) ta kombinace s rajčaty je úžasná. Nejlepší je v létě z čerstvých, zralých rajčátek, v zimě jsem ji ještě nedělala, ale možná přijde na Nový rok vhod :-)
OdpovědětVymazat