Nevím, jak u Vás, ale u nás mrzne až praští, takže svařáček přijde vhod. Vychutnat si ho můžete v adventním období u pohádek nebo přímo pod stromečkem. Doporučuju si svařák udělat předem a nechat jej pak uležet v chladu aspoň 2 hodiny, ideálně ovšem přes noc. Před podáváním ho pak v hrnci znovu prohřejte. Chutě se vám krásně prolnou. A mimochodem-krásnou adventní neděli Vám přeju!
Co potřebujeme? (5- 6 porcí)- 200 ml brusinkového džusu
- 750 ml červeného vína
- 100 ml (bílého) rumu
- 50-70 g třtinového cukru (uvidíme podle toho, jaké víno použijete)
- 2 svitky skořice
- 4 hřebíčky
- 100 g mandlí
- badyán
- 70 g rozinek
- Víno vlijeme do hrnce, přidáme koření, cukr, džus, rozinky a za občasného promíchání zahříváme cca 10 - 15 minut (víno vám nesmí projít varem!).
- Na pánvi si mezitím nasucho opražíme mandle.
- Jakmile je víno prohřáté, přilijeme k němu rum, promícháme a vyjmeme koření.
- Víno rozlijeme do sklenic a do každé přidáme hrst mandlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)