pondělí 24. června 2019

Grilovaná květová špička se salátem


Lehká večeře pro milovníky masa
Co potřebujeme? (4 porce)
  • 4 steaky z květové špičky (silné cca 1,5 cm)- pokojové teploty!
  • olej
  • sůl, pepř
  • salátové koření
  • 400 g rukoly nebo špenátu (popř. mix půl na půl)
  • 2 menší svazky ředkviček
  • 1 menší kedlubnu
  • na zálivku: 2 lžíce olivového oleje, lžičku medu a 2 lžíce limetkové šťávy
Postup:
  1. Pořádně rozpal grilovací pánev, je to základ dobrého steaku :).
  2. Troubu předehřej na 100 st.
  3. Steaky potři pomocí mašlovačky olejem a poté je dej na rozpálenou pánev tukovou vrstvou dolů. Po 4 minutách (mám steaky radši propečenější, uprav si dobu opékání podle sebe- méně propečený steak = dvě minuty z každé strany) maso otoč a opeč ho z druhé strany. Víc než jednou maso neotáčej.
  4. Steaky přemísti z pánve na plech vyložený pečícím papírem, z obou stran je osol a opepři a dej je dopéct do trouby na 5-10 minut (opět v závislosti na tom, jak propečené je chceš).
  5. Zatímco se steaky dopékají, připrav si salát: ředkvičky nakrájej na tenké plátky, kedlubnu na tenké proužky zhruba velikosti sirek. Zeleninu promíchej v míse s rukolou.
  6. V uzavíratelné skleničce protřep všechny ingredience na dresink.
  7. Dresinkem přelij salát , dochuť jej solí, pepřem a salátovým kořením dle chuti a zlehka ho promíchej.
  8. Hotový steak nech chvíli odpočinout, pak ho nakrájej na plátky a podávej se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)