pondělí 27. května 2019

Mandlové tartaletky


Skvělé budou s jahodami, malinami ,ostružinami, borůvkami nebo třeba červeným rybízem.

Co potřebujeme? (cca 3 velké tartaletky, viz foto)

  • 50 g datlí (nejlépe medjool)
  • 120 g mandlí
  • 200 g ricotty
  • 250 g tvarohu ve vaničce (polotučný nebo odtučněný)
  • med dle chuti
  • vanilka
  • kůra z 1/2 citronu
  • ovoce
Postup:

  1. Mandle na chvíli namoč do vody, postačí 20 minut. Poté je nech pořádně okapat. Pokud máš výkonný mixér, můžeš první bod vynechat.
  2. Datle a mandle rozmixuj na jemnou drobenku.
  3. Troubu předehřej na 160 st.
  4. Drobenku jemně prsty vtlač do formiček na tartaletky (silikonové není třeba vymazávat), nemusíš ji nijak přehnaně upěchovávat. 
  5. Tartaletky vyskládej na plech vyložený pečícím papírem a peč je cca 30-40 minut. Občas je zkontroluj, aby se nepřipálily.
  6. Ricottu vyšlehej s tvarohem, vanilkou a citronovou kůrou. Podle chuti je doslaď medem.
  7. Vychladlé tartaletky opatrně vyklop z formiček a dej na ně ricottový krém. Dozdob je ovocem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)