Skvělé budou s jahodami, malinami ,ostružinami, borůvkami nebo třeba červeným rybízem.
Co potřebujeme? (cca 3 velké tartaletky, viz foto)
- 50 g datlí (nejlépe medjool)
- 120 g mandlí
- 200 g ricotty
- 250 g tvarohu ve vaničce (polotučný nebo odtučněný)
- med dle chuti
- vanilka
- kůra z 1/2 citronu
- ovoce
- Mandle na chvíli namoč do vody, postačí 20 minut. Poté je nech pořádně okapat. Pokud máš výkonný mixér, můžeš první bod vynechat.
- Datle a mandle rozmixuj na jemnou drobenku.
- Troubu předehřej na 160 st.
- Drobenku jemně prsty vtlač do formiček na tartaletky (silikonové není třeba vymazávat), nemusíš ji nijak přehnaně upěchovávat.
- Tartaletky vyskládej na plech vyložený pečícím papírem a peč je cca 30-40 minut. Občas je zkontroluj, aby se nepřipálily.
- Ricottu vyšlehej s tvarohem, vanilkou a citronovou kůrou. Podle chuti je doslaď medem.
- Vychladlé tartaletky opatrně vyklop z formiček a dej na ně ricottový krém. Dozdob je ovocem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)