neděle 12. května 2019

Vegetariánský burger s wasabi


Co potřebujeme? (3 porce)

  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 200 g sterilované cizrny (slité)
  • 200 g bílých sterilovaných fazolí (slitých)
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • lžičku vegetariánské worchesterové omáčky (můžeš vynechat)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malou cibuli nakrájenou na jemno
  • 20 g nasekaných arašídů
  • 1/2 na jemno nastrouhané mrkve
  • 25 g sezamových semínek
  • 1 lžíci nadrobno nasekané petrželky
  • 1/2 lžíce nadrobno nasekané máty
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 35 g celozrnné strouhanky
  • 3 housky na burger dle tvých preferencí
  • zeleninu na oblohu (ledový salát, římský salát, ředkvičky, rajče, paprika, okurek....)
  • na dresink: lžíci citrónové šťávy, 150 g řeckého bílého jogurtu a wasabi pastu dle chuti
Postup:

  1. Cizrnu a fazole pečlivě rozmačkej vidličkou. Poté přidej citrónovou šťávu, římský kmín a worchesterovou omáčku.
  2. Do směsi přimíchej cibulku a na jemno nasekaný česnek, mrkev, bylinky, sezamová semínka, arašídy a strouhanku.
  3. Rukama směs pečlivě promíchej a dochuť ji solí a pepřem. Ze směsi vytvaruj 3 burgerové placky a dej je vychladit do lednice na 15 minut.
  4. Mezitím si připrav dresink: jogurt promíchej s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec vmíchej wasabi podle chuti (záleží na tom, jak moc "pikantní" dresink chceš a sneseš, tak raději postupně ochutnávej:) 
  5. Troubu zapni na 180 st.
  6. Menší plech si vylož papírem na pečení. Dej na něj luštěninové placky a pomocí mašlovačky je potři olejem.
  7. Placky upeč ve vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení je můžeš opatrně otočit na druhou stranu a tu znovu potřít olejem.
  8. Bulky rozkroj a řeznými stranami je nasucho opeč na pánvi, aby byly křupavé. 
  9. Spodní část bulky vždy potři připraveným dresinkem , přidej trochu libovolné zeleniny, luštěninový burger a nakonec vše opět zakápni dresinkem. Opatrně přiklop vrchní částí bulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)