Co potřebujeme? (3 porce)
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 200 g sterilované cizrny (slité)
- 200 g bílých sterilovaných fazolí (slitých)
- 1/2 lžičky římského kmínu
- lžičku vegetariánské worchesterové omáčky (můžeš vynechat)
- 3 stroužky česneku
- 1 malou cibuli nakrájenou na jemno
- 20 g nasekaných arašídů
- 1/2 na jemno nastrouhané mrkve
- 25 g sezamových semínek
- 1 lžíci nadrobno nasekané petrželky
- 1/2 lžíce nadrobno nasekané máty
- sůl, pepř
- olivový olej
- 35 g celozrnné strouhanky
- 3 housky na burger dle tvých preferencí
- zeleninu na oblohu (ledový salát, římský salát, ředkvičky, rajče, paprika, okurek....)
- na dresink: lžíci citrónové šťávy, 150 g řeckého bílého jogurtu a wasabi pastu dle chuti
- Cizrnu a fazole pečlivě rozmačkej vidličkou. Poté přidej citrónovou šťávu, římský kmín a worchesterovou omáčku.
- Do směsi přimíchej cibulku a na jemno nasekaný česnek, mrkev, bylinky, sezamová semínka, arašídy a strouhanku.
- Rukama směs pečlivě promíchej a dochuť ji solí a pepřem. Ze směsi vytvaruj 3 burgerové placky a dej je vychladit do lednice na 15 minut.
- Mezitím si připrav dresink: jogurt promíchej s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec vmíchej wasabi podle chuti (záleží na tom, jak moc "pikantní" dresink chceš a sneseš, tak raději postupně ochutnávej:)
- Troubu zapni na 180 st.
- Menší plech si vylož papírem na pečení. Dej na něj luštěninové placky a pomocí mašlovačky je potři olejem.
- Placky upeč ve vyhřáté troubě dozlatova. V průběhu pečení je můžeš opatrně otočit na druhou stranu a tu znovu potřít olejem.
- Bulky rozkroj a řeznými stranami je nasucho opeč na pánvi, aby byly křupavé.
- Spodní část bulky vždy potři připraveným dresinkem , přidej trochu libovolné zeleniny, luštěninový burger a nakonec vše opět zakápni dresinkem. Opatrně přiklop vrchní částí bulky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)