Tyto perníčky si už můžeš upéct na Vánoce, hezky se rozloží (měkké jsou už za pár dní). Počítej s tím, že těsto potřebuje odpočívat v lednici alespoň 12 hodin před samotným pečením. Ozdobit je můžeš, jak budeš chtít, já jsem zvolila rozpuštěnou čokoládu.
Co potřebujeme?
- 220 g špaldové mouky
- 60 g medu
- 30 g erythritolu (nebo třtinového cukru, panely)
- 7 g jedlé sody
- 3/4 lžíce perníkového koření
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 90 g změklého másla
- čokoláda
- 1 vejce
- Do mísy dej mleté ořechy, sodu, mouku a perníkové koření.
- Dále přidej erythritol (či jiné sypké sladidlo), vajíčko, med a změklé máslo. Rukama zpracuj kompaktní těsto a zabal ho do sáčku či potravinářské folie.
- Zabalené těsto nechej přes noc uležet v lednici.
- Těsto vytáhni z lednice alespoň hodinu před pečením. Poté ho vyválej na pomoučené desce/pracovní ploše na tloušťku cca 4 mm.
- Z těsta vykrajuj libovolné tvary a vykrojené perníky skládej vedle sebe (s malým rozestupem) na plech vyložený pečícím papírem.
- Perníky peč v troubě předehřáté na 170 st. cca 10 minut.
- Ve vodní lázni si rozpusť čokoládu. Já jsem použila svoji oblíbenou - s 85% kakaa. Upečené perníky můžeš v rozpuštěné čokoládě máčet nebo je můžeš jako já pocákat.
- Jakmile čokoláda na pernících zcela zaschne, můžeš je schovat do vzduchotěsné krabice a do lednice, kde vydrží cca 3 týdny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)