Vařené vejce do pho ga tradičně nepatří, buď ho vynechej a nebo naopak vyzkoušej, mně v polévce moc chutná. Pokud máš možnost, nakup si suroviny na asijské tržnici, seženeš tam vše a za pár korun.
Co potřebujeme? (cca 7-8 porcí)
- 3 litry silného kuřecího vývaru (viz postup)
- čerstvé bambusové výhonky
- vařená vejce dle chuti (není nutné)
- 3-4 kuřecí prsa
- chilli papričky
- nakládaný česnek
- svazek jarní cibulky
- rýžové nudle pho
- koriandr
- limetu
- Nejprve si připrav silný kuřecí vývar, klidně den předem tak, jak jsi zvyklá/zvyklý. Do obvyklého základu ale přidej kus zázvoru, 3 hvězdičky badyánu , 1-2 chilli papričky a 3 tobolky kardamonu. Já vývar většinou dělám na mírném ohni (neprobublává) 2 hodiny a pak přidám kuřecí prsa a nechám jej táhnout ještě hodinu. Poté kuřecí prsa vyjmu (použiješ je do polévky) a vývar přecedím. Pokud chceš, můžeš do něj přidat i cca 6-8 lžic rybí omáčky, pokud ti nevadí.
- Podle návodu na obalu uvař nudle pho, poté je propláchni studenou vodou a nech je dobře okapat.
- Do velké misky dej nudle, přidej na plátky nakrájená uvařená kuřecí prsa, bambusové klíčky a přepůlené uvařené vejce.
- Obsah misky zalij vývarem, přidej na kolečka nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku, nakládaný česnek a nahrubo nasekaný koriandr, na tom určitě nešetři. Podle potřeby si můžeš polévku přiostřit dobrou chilli pastou. Podávej s klínkem limety.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)