středa 25. srpna 2021

Pho ga

 

Vařené vejce do pho ga tradičně nepatří, buď ho vynechej a nebo naopak vyzkoušej, mně v polévce moc chutná. Pokud máš možnost, nakup si suroviny na asijské tržnici, seženeš tam vše a za pár korun.


Co potřebujeme? (cca 7-8 porcí)

  • 3 litry silného kuřecího vývaru (viz postup)
  • čerstvé bambusové výhonky
  • vařená vejce dle chuti (není nutné)
  • 3-4 kuřecí prsa
  • chilli papričky
  • nakládaný česnek
  • svazek jarní cibulky
  • rýžové nudle pho
  • koriandr
  • limetu
Postup:

  1. Nejprve si připrav silný kuřecí vývar, klidně den předem tak, jak jsi zvyklá/zvyklý. Do obvyklého základu ale přidej kus zázvoru, 3 hvězdičky badyánu , 1-2 chilli papričky a 3 tobolky kardamonu. Já vývar většinou dělám na mírném ohni (neprobublává) 2 hodiny a pak přidám kuřecí prsa a nechám jej táhnout ještě hodinu. Poté kuřecí prsa vyjmu (použiješ je do polévky) a vývar přecedím. Pokud chceš, můžeš do něj přidat i cca 6-8 lžic rybí omáčky, pokud ti nevadí.
  2. Podle návodu na obalu uvař nudle pho, poté je propláchni studenou vodou a nech je dobře okapat.
  3. Do velké misky dej nudle, přidej na plátky nakrájená uvařená kuřecí prsa, bambusové klíčky a přepůlené uvařené vejce. 
  4. Obsah misky zalij vývarem, přidej na kolečka nakrájenou jarní cibulku a chilli papričku, nakládaný česnek a nahrubo nasekaný koriandr, na tom určitě nešetři. Podle potřeby si můžeš polévku přiostřit dobrou chilli pastou. Podávej s klínkem limety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)