Skvěle chutná s parmezánem (či strouhanou mozzarellou) a s opečenou bagetkou.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 800 g rajčat
- 3 velké červené papriky
- 1 větší cibuli
- sůl, pepř
- čerstvou bazalku
- šťávu z menší poloviny citronu
- (rostlinnou) smetanu na vaření dle chuti- já ji na zjemnění dávám, můžeš ji ale vynechat úplně
- 500 ml zeleninového vývaru
- lžičku balzamika
- olej
- Větší, hlubší plech vylož pečícím papírem.
- Troubu předehřej na 230 st.
- Zeleninu omyj a lehce osuš. Z paprik vyjmi jádřince a dužinu nakrájej na čtvrtiny. Rajčata přepul. Cibuli oloupej a nakrájej ji na čtvrtiny. Poté všechnu zeleninu přesuň na plech, zakápni ji trochou oleje a vlož ji do trouby na 30 minut.
- Upečenou zeleninu nech vychladnout tak, abys byl(a) shopný(á) ji udržet. Poté rajčata i papriky oloupej, půjde to snadno.
- Upečenou zeleninu ( i se šťávou, kterou pustila) dej do hrnce, přidej citrónovou šťávu a vývar a přiveď k varu. Podle chuti přidej sůl a pepř a na mírném ohni nech probublávat za občasného promíchání 15 minut. Poté polévku rozmixuj dohladka.
- Polévku dle chuti zjemni smetanou a přidej do ní nasekanou bazalku a balzamiko. Pokud by zelenina nebyla dostatečně sladká, můžeš polévku dochutit i trochou cukru, v létě to ale zpravidla není potřeba.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)