Takto zapečený květák mi nejvíc chutná s bramborovou kaší nebo s pečenými bramborami.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 střední květák
- 2 menší (1 velkou) mrkve
- 7 malých brambor
- 3 stroužky česneku
- 200 g bílého hustého jogurtu (ideálně Hollandia)
- 4 vajíčka
- 1 nastrouhanou mozzarellu (nebo jiný sýr, který najdeš v lednici)
- sůl, pepř
- máslo nebo olej na vymazání zapékací misky
- Květák rozeber na drobné růžičky. Mrkev očisti a nakrájej na tenká půlkolečka. Brambory oloupej a nakrájej na drobné kostky.
- Předehřej si troubu na 200 st.
- Zeleninu dej do hrnce, osol ji a uvař ji doměkka. Poté ji zceď a rozmačkej šťouchadlem na brambory , nemusíš na kaši, sem tam větší kousek zeleniny není vůbec na škodu. K zelenině přidej prolisovaný česnek a dochuť ji solí a pepřem.
- Vymaž si zapékací misku a rozmačkanou zeleninu dej do ní.
- V misce rozšlehej jogurt s vajíčky, nezapomeň přidat trochu soli a pepře, a touto směsí zalij zeleninu.
- Peč při 200 st. 30 minut, poté povrch posyp nahrubo nastrouhaným sýrem a nech ho rozpustit v troubě pod grilem (cca 5-10 minut) tak, aby hezky zezlátl.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)