pátek 14. ledna 2022

Zapečený květák

 


Takto zapečený květák mi nejvíc chutná s bramborovou kaší nebo s pečenými bramborami.


Co potřebujeme? (4 porce)

  • 1 střední květák 
  • 2 menší (1 velkou) mrkve
  • 7 malých brambor
  • 3 stroužky česneku 
  • 200 g bílého hustého jogurtu (ideálně Hollandia) 
  • 4 vajíčka 
  • 1 nastrouhanou mozzarellu (nebo jiný sýr, který najdeš v lednici)
  • sůl, pepř 
  • máslo nebo olej na vymazání zapékací misky
Postup :

  1. Květák rozeber na drobné růžičky. Mrkev očisti a nakrájej na tenká půlkolečka. Brambory oloupej a nakrájej na drobné kostky. 
  2. Předehřej si troubu na 200 st.
  3. Zeleninu dej do hrnce, osol ji a uvař ji doměkka. Poté ji zceď a rozmačkej šťouchadlem na brambory , nemusíš na kaši, sem tam větší kousek zeleniny není vůbec na škodu. K zelenině přidej prolisovaný česnek a dochuť ji solí a pepřem.
  4. Vymaž si zapékací misku a rozmačkanou zeleninu dej do ní.
  5. V misce rozšlehej jogurt s vajíčky, nezapomeň přidat trochu soli a pepře, a touto směsí zalij zeleninu.
  6. Peč při 200 st. 30 minut, poté povrch posyp nahrubo nastrouhaným sýrem a nech ho rozpustit v troubě pod grilem (cca 5-10 minut) tak, aby hezky zezlátl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)