neděle 27. března 2016

Tuňákový salát




Jednoduchý, rychle hotový a chutná opravdu skvěle!

Co potřebujeme? (3 - 4 porce)
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 avokádo
  • 300 g velkých bílých sterilovaných fazolí
  • plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (čím kvalitnější, tím lepší výsledná chuť)
  • 1 červená cibule
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • hrst nasekané petrželky
  • uvařené těstoviny (cirka 200 g)
Postup:
  1. Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a pomocí lžíce oddělíme dužinu od slupky. Dužinu nakrájíme na kostky.
  2. Fazole scedíme, necháme je okapat a poté je v míse promícháme s avokádem a uvařenými těstovinami.
  3. Do salátu dále přidáme cibuli nakrájenou na tenké proužky, okapaného tuňáka, nasekanou petrželku, sůl, pepř a limetkovou šťávu. Promícháme a necháme si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)