neděle 31. prosince 2017

Nepřekonatelná rajská polévka s "kapáním"

Tento rok se s Vámi rozloučím receptem na nejlepší rajskou polévku, kterou musí milovat prostě každý :) V roce 2018 se na Vás těším a přeju Vám, ať jste v něm spokojení, ať jste zdraví (k tomu Vám dopomáhej tato stránka:), milovaní a ať si v kuchyni nelámete hlavu nad tím, co zase uvařit.

Co potřebujeme? (cca 5 porcí)
  • 1 velkou cibuli
  • 850 ml vývaru
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • sůl, pepř
  • trochu skořice
  • 2 plechovky drcených rajčat s bazalkou (Albert Quality-jsou moc dobré)
  • 3 stroužky česneku
  • třtinový cukr nebo stévii na závěrečné doslazení
  • 1 velké vejce
  • trochu vody
  • špaldovou mouku
  • lžičku ghí/másla
Postup:
  1.  Na ghí nebo másle opečte cibulku nakrájenou na kostičky společně s česnekem nakrájeným na plátky. 
  2. Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte do hrnce rajčata, koření a vývar. Přiveďte polévku k varu, poté plamen stáhněte a za občasného promíchání nechte na středním plameni vařit 15 minut.
  3. Mezitím si připravte kapání (pokud chcete polévku pořádně hustou, připravte si dvě vejce). Do hrnečku rozklepněte vajíčko, přidejte špetku soli a trochu vody a vidličkou jej rozkvedlejte. Postupně přidávejte mouku, aby vám vzniklo ne příliš husté ale ani ne moc tekuté těstíčko.
  4. Z polévky vyndejte bobkové listy, můžete i nové koření, a poté je důkladně rozmixujte dohladka. Dle potřeby a kyselosti rajčat polévku doslaďte nebo dolaďte kořením a přivěďte ji opět k mírnému varu.
  5. Do polévky po částech kapejte těstíčko (odtud moravské "kapání":) a krátce povařte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)