Tento rok se s Vámi rozloučím receptem na nejlepší rajskou polévku, kterou musí milovat prostě každý :) V roce 2018 se na Vás těším a přeju Vám, ať jste v něm spokojení, ať jste zdraví (k tomu Vám dopomáhej tato stránka:), milovaní a ať si v kuchyni nelámete hlavu nad tím, co zase uvařit.
Co potřebujeme? (cca 5 porcí)
- 1 velkou cibuli
- 850 ml vývaru
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- sůl, pepř
- trochu skořice
- 2 plechovky drcených rajčat s bazalkou (Albert Quality-jsou moc dobré)
- 3 stroužky česneku
- třtinový cukr nebo stévii na závěrečné doslazení
- 1 velké vejce
- trochu vody
- špaldovou mouku
- lžičku ghí/másla
- Na ghí nebo másle opečte cibulku nakrájenou na kostičky společně s česnekem nakrájeným na plátky.
- Jakmile cibulka zesklovatí, přidejte do hrnce rajčata, koření a vývar. Přiveďte polévku k varu, poté plamen stáhněte a za občasného promíchání nechte na středním plameni vařit 15 minut.
- Mezitím si připravte kapání (pokud chcete polévku pořádně hustou, připravte si dvě vejce). Do hrnečku rozklepněte vajíčko, přidejte špetku soli a trochu vody a vidličkou jej rozkvedlejte. Postupně přidávejte mouku, aby vám vzniklo ne příliš husté ale ani ne moc tekuté těstíčko.
- Z polévky vyndejte bobkové listy, můžete i nové koření, a poté je důkladně rozmixujte dohladka. Dle potřeby a kyselosti rajčat polévku doslaďte nebo dolaďte kořením a přivěďte ji opět k mírnému varu.
- Do polévky po částech kapejte těstíčko (odtud moravské "kapání":) a krátce povařte.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)