pondělí 11. prosince 2017

Červená zelňačka

Kdybyste náhodou při všem tom pečení dostali chuť na něco pořádného a teplého do žaludku :)

Co potřebujeme? ( 4 porce)
  • kousek másla
  • litr vývaru 
  • 1 cibule
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 500 g kysaného zelí (samozřejmě můžete použít klidně i zelí bílé :)
  • sůl ,pepř
  • 3 bobkové listy
  • 2 sójové párky (nebo použijte klasické)
  • 3 brambory typu B
  • 2 lžíče červené papriky
  • lžičku kmínu
  • 2-3 lžíce nízkotučné /nebo jakékoli rostlinné/ smetany
Postup:
  1. Na másle orestujte cibulku nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, zasypte ji paprikou a moukou.
  2. K cibuli přilijte vývar a pořádně obsah hrnce promíchejte, aby vám z mouky nevznikly hrudky.
  3. Zelí zceďte, nechte ho okapat a poté jej přídejte do hrnce společně s bobkovým listem, solí, pepřem a kmínem.
  4. Přiveďte polévku k varu a poté do ní vhoďte očištěné, na kostky nakrájené brambory. Polévku vařte, dokud brambory nezměknou. Asi 10 minut před koncem však přidejte na kolečka nakrájené párky.
  5. Na závěr do polévky přimíchejte smetanu a již jen krátce prohřejte. Podávejte samotné nebo s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)