Když jsme byla dítě, nepatřily vanilkové rohlíčky mezi to cukroví, které bych vyhledávala. Čím jsem ale starší, tím je mám radši. Tady totiž obzvlášť platí, že v jednoduchosti je síla. No a pokud chcete zkusit jinou a zdravější verzi tohoto tradičního cukroví, koukněte na recept. U nás si na nich pochutnávali i "věční pochybovači" :)
Co potřebujeme? (cca 4 plechy)
- 200 g prosáté špaldové mouky
- 120 g prosáté hladké mouky
- vanilku
- 80 g třinového cukru moučky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 200 g másla
- citrónovou šťávu
- vanilkový cukr na obalování (není naprosto nezbytné :)
- Do velké mísy prosejte oba druhy mouky.
- Přidejte třtinový cukr, mleté ořechy, kousky vychlazeného másla a vanilku. Rukama co nejrychleji zpracujte těsto, do kterého následně přidejte citronovou šťávu (klidně ji nařeďte vodou) tak, aby těsto bylo kompaktní.
- Těsto zabalte do fólie a dejte ho do lednice uležet přes noc.
- Těsto vyndejte z lednice, vybalte z fólie a nechte ho při pokojové teplotě odpočinout 15-30 minut.
- Z těsta vytvarujte rohlíčky a ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě při 180 st. dozlatova (cca 8 minut).
- Upečené rohlíčky nechejte mírně (ne úplně) vychladnout a obalte je ve vanilkovém cukru. Skladujte v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)