Fetu můžeš nahradit kozím sýrem.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 200 g jáhel
- 200 g fety
- sůl, pepř
- 450 g mraženého listového salátu (ne protlak!)
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 200 ml polotučného mléka
- 3 vejce
- 1 snítku rozmarýnu
- kousek másla
- Jáhly spař horkou vodou a uvař je v osolené vodě doměkka. Poté je zceď a nech je na sítku okapat.
- Ve větší pánvi rozehřej máslo a orestuj na něm cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Poté přidej najemno nastrouhaný česnek, povolený špenát a vše dochuť solí a pepřem. Za občasného promíchání restuj, dokud není špenát hotový (záleží, jak moc byl zmrzlý, doporučuju ho vyndat z mrazáku dřív :)
- Troubu zapni na 180 st.
- Ve větší míse rozšlehej vejce s mlékem, nasekaným rozmarýnem a trochou pepře. Poté přidej 3/4 rozdrobené fety a okapané jáhly. Promíchej a podle potřeby ještě dosol (nezapomeň, že feta je poměrně slaná).
- Jáhly rovnoměrně rozetři do zapékací mísy, popř. do 4 menších zapékacích misek.
- Povrch jáhel posyp zbývající rozdrobenou fetou a dej je péct dozlatova, cca 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)