sobota 6. března 2021

Jáhly zapečené se špenátem a fetou

 

Fetu můžeš nahradit kozím sýrem.

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 200 g jáhel
  • 200 g fety
  • sůl, pepř
  • 450 g mraženého listového salátu (ne protlak!)
  • 1 větší cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml polotučného mléka
  • 3 vejce
  • 1 snítku rozmarýnu
  • kousek másla
Postup:
  1. Jáhly spař horkou vodou a uvař je v osolené vodě doměkka. Poté je zceď a nech je na sítku okapat.
  2. Ve větší pánvi rozehřej máslo a orestuj na něm cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Poté přidej najemno nastrouhaný česnek, povolený špenát a vše dochuť solí a pepřem. Za občasného promíchání restuj, dokud není špenát hotový (záleží, jak moc byl zmrzlý, doporučuju ho vyndat z mrazáku dřív :)
  3. Troubu zapni na 180 st.
  4. Ve větší míse rozšlehej vejce s mlékem, nasekaným rozmarýnem a trochou pepře. Poté přidej 3/4 rozdrobené fety a okapané jáhly. Promíchej a podle potřeby ještě dosol (nezapomeň, že feta je poměrně slaná).  
  5. Jáhly rovnoměrně rozetři do zapékací mísy, popř. do 4 menších zapékacích misek.
  6. Povrch jáhel posyp zbývající rozdrobenou fetou a dej je péct dozlatova, cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)