středa 3. března 2021

Fazolová polévka


 Je skvělá sama o sobě, pokud ale doma máš jedlíka, přidej do polévky 2 klobásky a podávej ji s chlebem.

Co potřebujeme (cca 5- 6 porcí)?
  • lžíci řepkového oleje
  • 1 velkou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g bílých fazolí, namočených alespoň 12 hodin předem
  • lžíci pálivé papriky
  • 1,2 l vývaru (použij, jaký máš zrovna k dispozici, pro vegan a vege verzi použij zeleninový vývar)
  • sůl, pepř
  • velký bobkový list
  • 1 vrchovatou lžíci špaldové muky
  • lžíci nedoslazovaného protlaku
Postup:
  1. Fazole uvař ve vodě, ve které byly namočené, doměkka (cca 40- 70 minut). Poté je slij.
  2. Cibuli nakrájej na kostičky.
  3. V hrnci rozehřej olej a orestuj na něm cibuli dozlatova. Jakmile zesklovatí, přidej k ní nasekaný česnek a společně opékej dvě minuty.
  4. K cibuli přidej protlak, vše promíchej a stáhni plamen. Poté cibuli zapraš moukou a vytvoř jíšku.
  5. Do hrnce vlij část vývaru a jíšku v něm dobře rozmíchej. Poté přidej papriku, bobkový list a zbytek vývaru.
  6. Polévku přiveď k varu, přidej do ní fazole a poté ji nech na mírném plameni probublávat 15 minut. Nakonec polévku dochuť solí a pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)