Je skvělá sama o sobě, pokud ale doma máš jedlíka, přidej do polévky 2 klobásky a podávej ji s chlebem.
Co potřebujeme (cca 5- 6 porcí)?
- lžíci řepkového oleje
- 1 velkou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 300 g bílých fazolí, namočených alespoň 12 hodin předem
- lžíci pálivé papriky
- 1,2 l vývaru (použij, jaký máš zrovna k dispozici, pro vegan a vege verzi použij zeleninový vývar)
- sůl, pepř
- velký bobkový list
- 1 vrchovatou lžíci špaldové muky
- lžíci nedoslazovaného protlaku
- Fazole uvař ve vodě, ve které byly namočené, doměkka (cca 40- 70 minut). Poté je slij.
- Cibuli nakrájej na kostičky.
- V hrnci rozehřej olej a orestuj na něm cibuli dozlatova. Jakmile zesklovatí, přidej k ní nasekaný česnek a společně opékej dvě minuty.
- K cibuli přidej protlak, vše promíchej a stáhni plamen. Poté cibuli zapraš moukou a vytvoř jíšku.
- Do hrnce vlij část vývaru a jíšku v něm dobře rozmíchej. Poté přidej papriku, bobkový list a zbytek vývaru.
- Polévku přiveď k varu, přidej do ní fazole a poté ji nech na mírném plameni probublávat 15 minut. Nakonec polévku dochuť solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)