Jahodový koláč
Co potřebujeme?
- 1 l mléka
- třtinový cukr/ datlový sirup
- 50g másla
- 250-300g ovesných vloček
- 2 vejce
- 1 tvaroh
- 1/2 mascarpone
- jahody
Postup
-
Mléko přivedeme k varu, osladíme jej třt.cukrem nebo sirupem a přidáme
změklé máslo. Až se máslo rozpusí, nasypeme do mléka ovesné vločky a za
občasného míchání vše 5 minut vaříme.
- Vločky odstavíme z plotny a alespoň 30 min je
necháme odpočinout. Poté do ovesného základu přidáme 2 žloutky a opatrně
vmícháme i sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do dortové formy a koláč pečeme na 180 stupňů.
Po upečení jej necháme vychladnout.
- Mezitím si očistíme jahody, které
rozmixujeme s tvarohem a mascarpone. Krém osladíme podle chuti a potřeme jím celý
koláč. (Popř. ho můžeme rozříznout a potřít jej krémem "zevnitř").
Smím se zeptat? :) Je ten korpus vláčný nebo spíše tuhý? :) ráda bych ho použila pod jinou náplň :)
OdpovědětVymazattento korpus je spíše tužší, takový hutnější.
OdpovědětVymazat