sobota 1. března 2014

Jahodový koláč

 Co potřebujeme?
  • 1 l mléka
  • třtinový cukr/ datlový sirup
  • 50g másla
  • 250-300g ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 tvaroh
  • 1/2 mascarpone
  • jahody

Postup

  1. Mléko přivedeme k varu, osladíme jej třt.cukrem nebo sirupem a přidáme změklé máslo. Až se máslo rozpusí, nasypeme do mléka ovesné vločky a za občasného míchání  vše 5 minut vaříme.
  2. Vločky odstavíme z plotny a alespoň 30 min je  necháme odpočinout. Poté do ovesného základu přidáme 2 žloutky a opatrně  vmícháme i sníh ze 2 bílků. Těsto dáme do dortové formy a  koláč pečeme na 180 stupňů. Po upečení jej necháme  vychladnout. 
  3. Mezitím si očistíme jahody, které rozmixujeme s tvarohem a mascarpone. Krém osladíme  podle chuti a  potřeme jím  celý koláč. (Popř. ho můžeme rozříznout a potřít jej krémem "zevnitř").

2 komentáře:

  1. Smím se zeptat? :) Je ten korpus vláčný nebo spíše tuhý? :) ráda bych ho použila pod jinou náplň :)

    OdpovědětVymazat
  2. tento korpus je spíše tužší, takový hutnější.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)