pondělí 17. března 2014

Čokoládový celozrnný dort

Co potřebujeme?
  • 200 g špaldové mouky
  • 80 g otrub
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 4 vejce
  • med 
  • 11 lžic horké vody
  • 2 měkké tvarohy
  • kakao
  • 70g 70% čokolády Hořká malina

Postup

  1. Z bílků a špetky soli si  vyšleháme tuhý sníh. Potom si rozpustíme 3- 4 lžíce medu v horké vodě, přidáme žloutky a ušleháme je do pěny.
  2. Ke žloutkům opatrně přidáme sníh,špaldovou mouku,otruby a kypřící prášek a vše opatrně promícháme metličkou.
  3.  Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme.Pokud máme formu silikonovou (od narozenin ji mám!:), není třeba ji vymazávat ani vykládat pečícím papírem.
  4. Korpus pečeme na 190 stupňů. Po upečení ho necháme zchládnout.
  5. Mezitím si tvarohy osladíme medem podle chuti a umícháme je s dvěmi lžícemi kakaa a rozpuštěnou čokoládou. 
  6. Jakmile korpus vychladne,rozkrojíme ho uprostřed. Spodní díl korpusu potřeme tvarohem a na něj dáme horní část korpusu. Část tvarohu si můžete nechat i na ozdobu dortu,ale na to už jsem já byla moc líná :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)