Makový jáhelník
Co potřebujeme?
- 1 pudink Pravá čokoláda
- 350 g jáhel
- 100-150 g mletého máku
- třtinový cukr dle chuti
- 300 ml mléka
- vodu
- ovoce- hrozny,blumy ,švestky , banány nebo jahody- výběr je na vás:)
Postup:
- Jáhly třikrát spaříme horkou vodou a uvaříme je podle návodu.
- Polovinu pudinku uvaříme ve 250 ml vody a ještě
teplý ho přimícháme do jáhel. Jáhelný korpus osladíme třtinovým cukrem a promícháme jej.
- Dortovou
formu si vyložíme pečícím papírem ,rovnoměrně do ní dáme jáhelnou směs a
tu poklademe ovocem, které máme zrovna po ruce.
- Koláč pečeme na 180 stupňů
asi 20 minut.
- Jakmile je korpus upečený, smícháme mák s mlékem a s druhou
polovinou pudinkového prášku a třtinovým cukrem nebo stévií. Vše vaříme do zhoustnutí. Potom směs nalejeme na upečený korpus a
počkáme,dokud vše pořádně neztuhne.
Vypadá dobře! :) Jáhly i mák mám moc ráda...
OdpovědětVymazat