úterý 10. února 2015

Zeleninová polévka s celozrnným kapáním


V zimě mi zelenina moc nechutná, obzvlášť rajčata se nedají jíst. Proto si vypomáhám polévkami.
 
Co potřebujeme? (cca 4 porce)
  • 1 mraženou zeleninu (polévkovou směs)
  • 1/2 pórku nakrájeného na kolrčka
  • 1,5 litru vývaru
  • 2 vejce
  • vodu
  • celozrnnou mouku
  • sůl
  • pepř
Postup: 
  1. Zeleninu zalijeme vývarem a přivedeme jej k varu.
  2. Polévku krátce povaříme,dokud zelenina nezměkne. Poté ji podle potřeby dochutíme solí a pepřem. 
  3. Vejce rozmícháme vidličkou s asi 100 ml vody.Směs zahustíme celozrnnou moukou,tak aby vznikla hustá hmota na nočky,které pomocí lžičky vkládáme do vařící polévky.Nočky chvíli povaříme a poté již můžeme polévku servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)