neděle 15. listopadu 2015

Mrkvový dort


Mrkvových dortů není nikdy dost, takže s chutí do něj!

 
Co potřebujeme?
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • půl hrnku třtinového cukru, popř. jej nakombinujte se stévií
  • skořici
  • 3 lžíce oleje
  • 2 a půl hrnku najemno nastrouhané mrkve
  • vlašské ořechy
  • 4 vejce
  • 2 vaničky tvarohu
  • podle potřeby bílý jogurt a med
  • mléko
Postup:

  1. Třtinový cukr  vyšleháme s vajíčky do pěny. 
  2. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem,skořici, olej a mrkev. Podle potřeby přilijeme do těsta mléko tak, aby těsto mělo konzistenci husté kaše.
  3. Těsto vlijeme do silikonové dortové formy a koláč necháme péct při 180°C cca 45 minut.  Jakmile koláč vychladne, vyklopíme jej z formy a podélně jej rozřízneme.
  4. Tvaroh si podle chuti dosladíme medem, případně můžeme přidat i trochu bílého jogurtu na zředění (tvaroh nesmí být tuhý,ale ani příliš tekutý). Krémem potřeme spodní polovinu dortu a jeho povrch. Nakonec koláč zasypeme nasekanými ořechy.
  5.  Hotový koláč dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu, poté jej můžeme podávat.

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)