Co k tomuto salátu dodat? Prostě ho vyzkoušejte, uvidíte, že lepší večeři jste si dopřát nemohli. Moc dobrý je třeba s opečenou pitou. Jen počkejte, až cena polníčku zase spadne do obvyklé hladiny:)
Co potřebujeme? (4 porce)
- 2 kuřecí prsa
- sůl, pepř
- 1 žloutek
- šťávu z 1 citrónu
- 80 ml olivového oleje
- 1/2 lžičky worcestrové omáčky
- lžičku najemno nastrouhaného parmezánu
- 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice
- 800 g polníčku
- pita
- Kuřecí maso mírně naklepejte, osolte, opepřete (klidně přidejte jakékoli oblíbené koření na maso) a na lžičce oleje opečte na pánvi vhodné do trouby z obou stran. Poté ho nechte 3 minuty dojít ve vyhřáté troubě.
- Na zálivku smíchejte žloutek, olej, citrónovou šťávu, worcestrovou omáčku, hořčici a parmezán. Zálivku důkladně prošlehejte, nejlíp vám to půjde v uzavíratelné sklenici. Tak dosáhneme krásně husté konzistence.
- Polníček rozdělte na 4 talíře a na něj dejte upečené maso nakrájené na kostičky.
- Salát zalijte zálivkou dle chuti a podávejte jej s opečenou pitou, topinkou, bagetkou či např. krekry.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)