sobota 4. února 2017

Polníčkový césar salát


Co k tomuto salátu dodat? Prostě ho vyzkoušejte, uvidíte, že lepší večeři jste si dopřát nemohli. Moc dobrý je třeba s opečenou pitou. Jen počkejte, až cena polníčku zase spadne do obvyklé hladiny:)
Co potřebujeme? (4 porce)
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl, pepř
  • 1 žloutek
  • šťávu z 1 citrónu
  • 80 ml olivového oleje
  • 1/2 lžičky worcestrové omáčky
  • lžičku najemno nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice
  • 800 g polníčku
  • pita
Postup:
  1. Kuřecí maso mírně naklepejte, osolte, opepřete (klidně přidejte jakékoli oblíbené koření na maso) a na lžičce oleje opečte na pánvi vhodné do trouby z obou stran. Poté ho nechte 3 minuty dojít ve vyhřáté troubě.
  2. Na zálivku smíchejte žloutek, olej, citrónovou šťávu, worcestrovou omáčku, hořčici a parmezán. Zálivku důkladně prošlehejte, nejlíp vám to půjde v uzavíratelné sklenici. Tak dosáhneme krásně husté konzistence.
  3. Polníček rozdělte na 4 talíře a na něj dejte upečené maso nakrájené na kostičky.
  4. Salát zalijte zálivkou dle chuti a podávejte jej s opečenou pitou, topinkou, bagetkou či např. krekry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)