Tento dezert připravuju při výjimečných událostech, např. na Silvestra, Vánoce, narozeniny... Zkuste tuto slavnostní záležitost taky, možná (vlastně jsem o tom přesvědčená!) se tento dezert stane tradičním i u vás.
Co potřebujeme? (4 porce)
- 1 ananas (čerstvý)
- 4 lžíce třtinového rumu - dejte si tu práci a sežeňte ho, tuzemákem tento recept zkazíte
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 50 g třtinového cukru
- špetku soli
- 60 g másla
- lžičku mleté kávy
- Ananas nakrájejte na plátky a pečlivě jej oloupejte. Je to trochu piplačka, nepopírám, ale výsledek stojí rozhodně za to.
- Na grilovací pánvi každý plátek ogrilujte z obou stran.
- Na omáčku v menším hrnci rozehřejte máslo s cukrem, poté přidejte rum, kávu, sůl a smetanu. Promíchejte a jen krátce prohřejte. Omáčka by vám neměla projít varem.
- Ogrilovaný ananas přelijte omáčkou a ihned podávejte.
Jak Vám chutnalo?
Inspirace: Lenka Požárová
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)