Co potřebujeme? (2 hamburgery)
- olej
- 2 celozrnné burgerové housky
- 1 cibuli
- drcený kmín
- špetku chilli
- kdo chce-nasekaný koriandr
- 2 stroužky česneku
- 2/3 hrnku dýňového pyré (dýni uvařte doměkka, slijte vodu a rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši, osolte, opepřete)
- 2 malá vajíčka
- 70 g nahrubo nastrouhaného čedaru
- 100 g celozrnné nebo kukuřičné strouhanky
- hummus
- sůl, pepř
- zeleninu k podávání
- Na lžíci oleje nebo ghí orestujte cibulku nakrájenou na opravdu malé kostičky. Jakmile zesklovatí, přidejte utřený česnek a koření.
- Krátce prohřejte a poté cibulku v míse smíchejte s připraveným dýňovým pyré, vajíčky, strouhankou a čedarem. Dle chuti směs osolte a opepřete.
- Dýňovou směs na burgery nechejte cca 10 min odležet, aby vychladla.
- Z vychladlé směsi vytvarujte 2-3 (záleží na velkosti, kterou zvolíte) placičky, které opečte na pánvi potřené olejem z obou stran (nebo na crispu v mikrovlnné troubě).
- Housky rozřízněte, spodní část můžete krátce opéct pod grilem. Poté spodní část housek potřete hummusem.
- Na hummus dejte list oblíbeného salátu (já zvolila římský) a dýňový burger. Přiklopte a nechte si chutnat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)